Tesla Model S Plaid forende rød


© Tesla

Tesla's vildeste produktionsmodel slår Porsche's rekord på Nürburgringen

Efter en lang optakt har Model S snuppet en banerekord fra Taycan's hænder. Det er imponerende, men måske er der mere, hvor det kommer fra?

14. september 2021 af Frederik Hauschildt

Bøllebank til Taycan

I 2019 rullede Tesla en blå Model S med et sæt trompetbukser om skærmene ud på Nürburgring for at lege. Legen hed 'omgangstider', og gik ud på at lammetæske alt, der brugte elektricitet til at tilbagelægge de ca. 20 km, som Nordschleife-banen omfatter. Med en omgang på ca. 7:13 minutter lykkedes det at underbyde Taycan med 29 sekunder, men bilen var med en hækspoiler og skærmforøgere langt fra produktionsklar.

Det er til gengæld den røde Model S, der netop har tilbagelagt ruten på 7:35.579 minutter. Som en del af en kommende opdatering af Tesla Model S lanceres en ny Plaid-edition. Varianten kommer med 1.020 hk, en 0-100-tid på 2,1 sekunder og en tophastighed på 322 km/t. Den kan ifølge Tesla's hjemmeside blive din for omkring 1,2 mio. kr.

Du kan se hele rekord-omgangen nedenfor.

Lover Model S endnu flere øretæver?

Omgangen er ca. 7 sekunder hurtigere end den hidtidige konge, Porsche Taycan Turbo, og ifølge et efterfølgende Tweet fra Elon Musk, så var bilen helt fabriksstandard. Videoen afslører i første omgang få sikkerheds- og racertekniske modifikationer, såsom det, der ligner et bur og et mere nøjagtigt display. Under alle omstændigheder er alt, der hedder infotainment og komfort fuldt funktionelt og på sin plads - det gælder også det underlige "rat".

Men i det samme Tweet afslørede Elon Musk også noget andet. På billedet, der kan ses nedenfor, vises ikke kun én tid. En endnu hurtigere omgang på 7:30.909 minutter overskygger nemlig den officielle rekord. Tiden blev efter sigende sat under samme session som den produktionsklare Model S, af en bil modificeret med bremseskiver i kulfiber og et helt andet sæt fælge. Spottere har også påpeget, at rattet er rundt - altså ikke formet som en PlayStation-controller.

De to tider gav lige efter rekordforsøget anledning til spekulationer om hvorvidt Tesla havde snydt ved at sætte rekorden i en bil, der ikke matchede produktionsmodellen, eller om Elon Musk bevidst forsøgte at mislede med sit tweet. Men rekorden er siden blevet bekræftet af Nürburgring, der også har postet kabinevideoen.

Hvorvidt Model S Plaid får en endnu mere vanvittig efterfølger eller ikke, så er vi fartglade altså interesseret i udviklingen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...