Tesla's "Superchargers" runder over 3.000 enheder

Tesla har sat turbo på udviklingen af sit omfattende netværk af hurtigladere. Indtil videre har det sparet miljøet for over 200.000 tons CO2.

28. juni 2018 af Mathias Brandt

Siden Tesla installerede de første Superchargers i Norge tilbage i 2013, er antallet vokset støt. Hvor de fleste elbilsejere oplader derhjemme eller på arbejdet, mens bilen er parkeret, gør Tesla’s Supercharger, det nemmere at køre på langtur, da du kan “tanke” op langt hurtigere. Superchargerne er placeret ved hovedveje Europa, der forbinder de forskellige lande. Den gennemsnitlige opladningstid er 30 minutter, der svarer til ca. 270 kilometers rækkevidde, hvilket giver ejere nok tid til at strække benene og spise lidt, før de kører videre.

I dag er der over 400 lokationer i hele Europa med over 3.200 Superchargers, og dette tal fortsætter med at vokse. I det sidste år har Tesla, i gennemsnit, tilføjet over otte lokationer om måneden og åbner i gennemsnit 20 nye Superchargers om ugen. Det europæiske netværk startede med fem lande i 2013 og er vokset til 23 i 2018. 

Netværket strækker sig nu fra Norge, Sverige, Finland og Skotland i Storbritannien til Spanien, Portugal, Italien og Kroatien i syd. Den seneste tilføjelse til Supercharger-netværket i Danmark er Haverslev, en lokation med otte Superchargers, der styrker ruten E45 mellem Hjørring og Randers i Jylland.

Svarer til over 1.000 rejser til månen og tilbage

Beviset for hvor meget Tesla-ejere tager på langdistancerejser ses især på antallet af opladninger, som til dato har faciliteret 850 millioner elektriske kørte kilometer i hele Europa. Dette svarer til mere end 1.100 ture til Månen og tilbage, 15 ture fra Jorden til Mars eller 21.000 gange rundt om Jorden. På trods af at størstedelen af opladningen foregår hjemme, blev der i sidste måned startet en ny opladningsession på en Supercharger hvert tiende sekund.

Væksten i Supercharger-netværket er steget i trit med et stigende antal Tesla-ejere i Europa. I takt med, at netværket vokser, bliver de nye ladestationer større, herunder Breukelen i Holland med 28 Superchargers og Rygge i Norge med 34 Superchargers. Tesla har tilføjet kapacitet til eksisterende ladestationer langs større ruter samt forøget netværket med nye lokationer.

Rejser på tværs af landegrænser forbinder Europa

Supercharger-netværket i Europa faciliterede næsten 70.000 rejser sidste år på tværs af landegrænser. De to hyppigst kørte ruter i Europa løber gennem både Frankrig og Tyskland med Tesla-ejere, der kører fra Nordeuropa til Middelhavet.

Nul emissioner, nul kompromiser

Al direkte erhvervet energi til Supercharger-netværket i Europa leveres af rene energikilder som sol og vind. Kilometer kørt ved brug af Supercharging har sparet 92 millioner liter brændstof og mere end 200.000 tons CO2.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...