Tesla S D: 0-100 km/t på 3,4 sekunder!

Med to elmotorer og firehjulstræk er luksusbilen lige så hurtig fra 0-100 km/t som Ferrari 458 Italia

17. oktober 2014 af Bil Magasinet

Tesla-bagmand Elon Musk præsenterede torsdag bilfabrikkens seneste model i Californien. Det var ikke den kommende SUV med navnet Tesla X i produktionsudgave, som mange af de tilstedeværende havde håbet på, men en ny firehjulstrukken variant af Model S med to elmotorer.

Tesla Model S D har en elmotor foran og en bagi, og har permanent firehjulstræk. Den kan køre 0-100 km/t på 3,4 sek. og har fået hævet topfarten til 250 km/t. Her er en lille forbedring af rækkevidden.

Den mest interessante nyhed var en ny autopilot, der er i stand til at køre bilen selv. Systemet består af en langtrækkende radar i front af bilen, et kamera med billedgenkendelse, der kan registrere fodgængere, køretøjer, skilte og andre stationære og bevægelige objekter, og en 360-graders sonar. Alle informationer arbejder sammen med bilens GPS-system og navigation i realtime, hvilket gør det muligt at lade bilen køre selv.

Det er dog endnu ikke tilladt i alle amerikanske stater, så derfor skal systemet betragtes som et ekstremt avanceret aktivt sikkerhedssystem. Systemet kan desværre ikke eftermonteres på eksisterende eksemplarer af Model S.

Systemet gør det muligt at lade bilen parkere sig selv, eller køre på plads i en p-kælder eller garage. Man tilkalder den via en app på sin smartphone, og det er også muligt at synkronisere den med ejerens kalender, så bilen for eksempel holder foran døren kl. 07.00, når han skal på arbejde.

Ifølge Elon Musk bliver næste skridt at udvikle en automatisk opladning, så bilen også lader sig selv. Det kan komme til at ske via trådløs opladning, som blandt andet Volvo forsker intensivt i, men Elon Musk kom ikke ind på muligheden for trådløs opladning af Tesla Model S.

Tesla's danske importør kender ikke den europæiske pris, men i USA er prisen for Model S D ca. 10 procent højere end Model S. Bilen kan leveres i Danmark sidst på foråret 2015.

Tjek i videoen, hvordan Model S P85D accelerer som død og helvede, for så selv at overtage styringen:

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...