tesla model 3 kabine
Tesla Model 3 Performance© Søren Juul

Tesla-optur på aktiemarkedet koster spekulanter over 50 mia. kr.

I løbet af de seneste syv måneder har aktiekøbere, der har spekuleret i, at Tesla-aktien ville falde i værdi, tabt over 50 mia. kr., skriver CNN

6. januar 2020 af Steen Bachmann


Når investorer shorter en aktie, indgår de et væddemål om, at en aktie skal falde fremfor at stige i kursværdi. Dermed låner de aktier, sælger dem i markedet i håbet om at købe dem retur til en billigere kurs. 

Sådan er det så langt fra gået i tilfældet Tesla, og derfor står de med et milliardtab ifølge Dagbladet Børsen.

Siden begyndelsen af juni 2019, hvor Tesla-aktien handlede i den seneste bund i kurs ca. 177 dollar, er den steget til 443, hvilket er en stigning på 150 pct.

I løbet af de seneste syv måneder har short-spekulanterne således tabt 8,4 mia. dollar, svarende til ca. 57 mia. kr., oplyser det amerikanske medie CNN med brug af tal fra finansanalysehuset S3 Partners.

I alt er der shortet 21 pct. af aktierne i Tesla, oplyser mediet.

Tesla Cybertruck
Tesla Cybertruck

Den kiksede lancering af pickuppen Cybertruck, hvor designeren kom til at smadre sideruden, gave et midlertidig fald i aktien, men den har rettet sig igen.

Bedre tal og fabrik i Kina

Kursstigningen i Tesla skyldes blandt andet overraskende bedre tal. Tesla producerede ifølge Bloomberg News i fjerde kvartal af 2019 således 112.000 biler mod analytikernes forventning på knap 104.000.

I slutningen af 2019 kunne de første Model 3-Tesla biler trille ud fra den nye fabrik i Kina, hvilket anses som en milepæl i bilproducentens historie, men også som en enestående oplevelse midt i handelskrigen mellem USA og Kina. 

Det store tab på at shorte Tesla er større end det hidtil største tab, hvor shortsælgere i Apple tabte lidt under 6 mia. dollar. Men her er kun ca. 1 pct. af aktierne shortet, skriver CNN.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...