Tesla opdaterer infotainment med spil og karaoke
© Tesla

Tesla opdaterer arkaden: Her er de 8 af de sjoveste features

Tesla har tilført tre nye spil og et musikprogram til infotainmentsystemet i Q4 2020. Få listen over alle de sjove features tilgængelig i en ny Tesla her!

26. januar 2021 af Frederik Hauschildt

Velkommen til Tesla-arkaden

Interiøret i en Tesla kredser om den enorme skærm, der troner i midten af instrumentbordet. Her kan du få din navigation, infotainment og så videre. Men i modsætning til de fleste andre bilmærker, så stopper Tesla ikke her.

Med løbende, online opdateringer giver Tesla de kunder, der nyder højteknologiske løsninger, endnu mere for pengene. I seneste opdatering er det blevet til tre nye spil og en opdatering til det musikprogram (en såkaldt DAW), Tesla kalder TRAX. 

Med det i mente, kommer der her en liste over nogle af de sjoveste og mest gakkede funktioner, der kommer i en ny Tesla:

1 | Kør på Mars!

Som topchef for både Tesla og SpaceX har Elon Musk en forkærlighed for rumfart. Det kan derfor ikke komme bag på nogen, at Teslas navigationssystem kan transformere Jorden til Mars. Bemærk, at du ikke kan se veje, trafik eller navigere, mens du er på Mars.

Du bytter Jorden ud for Mars ved at gå ind i legetøjskassen. Den findes under pilen langs bunden af skærmen. Herfra trykker du på billedet af den røde planet.

2 | TRAX

TRAX er Teslas førnævnte musikprogram. Du kan lægge instrumenter ud på forskellige spor, og bruge midi til at komponere en sang. Bilen kommer med en masse instrumenter allerede, men der bliver løbende tilføjet flere: I den seneste opdatering, hvor programmet gik fra V0.1 til V0.2, blev der tilføjet en trommeboks, der laver digitale trommer for dig!

TRAX kan tilgås igennem samme menu som Mars-ekspeditionen.

Se videoen nedenfor, for at få en idé om, hvad systemet muliggører!

3 | Arkaden

Teslas infotainmentsystem har så mange features, at det nærmest bedre kan beskrives som en computer end bare en skærm. Som enhver anden computer med respekt for sig selv, så har Teslas selvfølgelig også en arkade-funktion. Bilen kommer med et utal af spil, der kan åbnes og spilles på den store skærm i midten af bilen, mens bilen holder stille.

Ét af spillene bruger endda bilens rat og pedaler som styring: Beach Buggy Racing 2 er originalt udviklet som et uafhængigt spil, men er siden blevet integreret med Teslas system i sådan en grad, at du kan køre din egen bil i spillet.

Også arkaden modtog opdateringer i Q4 2020. Tre spil blev tilføjet: Strategispillet 'The Battle of Polytopia', eventyrspillet 'Cat Quest' og et simpelt kabalespil.

Se The Verge's gennemgang af systemet nedenfor:

4 | Caraoke

Med version 10 af Teslas software blev en ny, festlig funktion tilføjet til musikafspilleren. Caraoke er en karaoke-afspiller, der kan gøre de lange stræk bag rattet på bilferie en smule kortere. Hovedfunktionen er, at bilen kan afspille musik uden sang, så du selv kan prøve at udfylde rollen som alt fra Katy Perry til Robert Plant. Caraoke viser også tekst på skærmen og farver ordene i takt til musikken.

Caraoke er en integreret funktion, og du skal derfor ikke kigge igennem flere menuer for at finde knappen. Du skal til gengæld have bilen udstyret med Standard Connectivity-pakken for at få adgang til WiFi.

5 | More Cowbell!

Har du set Saturday Night Live i år 2000, så kender du måske til Will Ferrells sketch, hvori han er ansvarlig for koklokken i et band. Nummeret er Blue Oyster Cults 'Don't fear the Reaper', og produceren vil have mere koklokke.

I en Tesla kan du skubbe nedad på gearvælgeren 4 gange i træk. Så forvandles vejbanen på skærmene til en regnbue, og det koklokke-tunge lydspor spilles over Teslaens lydanlæg.

6 | Romance-mode

Det er situationen: Du er på date, I sidder i Tesla'en og jeres blikke mødes. Men der mangler stemning! Hiver du legetøjet frem i enhver anden situation, havde du måske gjort stemningen endnu mere anstrengt. Men i Tesla'en er det her, du finder pejsen.

Sæt bilen i Romance-mode i legetøjskasse-menuen, og en pejs vil fylde skærmen. Bilen vil også tænde for varmepumpen, så vær opmærksom på at slukke den, hvis stemningen udvikler sig yderligere.

7 | Svaret er 42

Giv agt! Herfra bliver det kun mere nørdet: Som tidligere beskrevet, så er Elon Musk en kæmpe rum-nørd. Én ting, der går hånd-i-hånd med rumnørderi er science fiction. Kigger man på de referencer, der er indbygget i bilen, er det under alle omstændigheder tydeligt.

Navngiver du din Tesla '42', bliver navnet automatisk lavet om til 'Life, the Universe and Everything' i en reference til sci-fi serien 'Hitchhikers Guide to the Galaxy'. Her fortæller en supercomputer, at svaret til livet, universet og alt er 42.

8 | Keep Summer Safe!

Det sidste nummer på listen er endnu en af Elon Musks sci-fi inspirationer, denne gang fra tegneserien 'Rick & Morty'. Karaktererne er baseret på Emmet Brown og Marty McFly fra filmserien Back to the Future.

I en episode af Rick & Morty, beder Rick sit rumskib om at passe på sit barnebarn, Summer. Det gør han ved en enkelt stemmekommando, "Keep Summer safe," hvortil rumskibet svarer "Keeping Summer safe,". Beder du din Tesla om det samme ved hjælp af stemmekontrol, tændes Sentry Mode.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...