tesla ladestation ribe mobil service

I det nye Tesla-center i Ribe vil det være muligt at prøvekøre Tesla Model 3 og Tesla Model Y (billedet).

© Tesla

Investerer i danske ladestationer: Tesla åbner endnu et center i Jylland

Nye lynladere med højere ladekapacitet og i alt 128 ladeudtag vil blive fordelt over det meste af landet – den næste ladestation åbner i Ribe

8. marts 2022 af Steen Bachmann

Nyt stort Tesla Center i Ribe

Tesla øger sin tilstedeværelse og servicekapacitet i Vest- og Sønderjylland. Det nye center i Ribe har potentiale til at udvide i takt med behovet. 

I Ribe vil det være muligt at se og prøvekøre Model 3 og Y, mens det også bliver muligt at prøvekøre og købe brugte Tesla-modeller. Planen er at åbne for prøveture, service og afhentning af nye og brugte Tesla'er i løbet af sommeren.

Det nye center vil skabe jobmuligheder for op til 16 nye medarbejdere, der rekrutteres i løbet af foråret. Teslas plan er at fordoble antallet af medarbejdere hos Tesla Ribe inden årets udgang for at blive et team på omkring 30 personer. 

Serviceafdelingen kommer til at have flere lifte og flere nye dedikerede mobile servicetekniker, hvilket skal bidrage til at øge servicekapaciteten for Tesla-ejere i Vest- og Sønderjylland.

Forventer seks nye Tesla lynladestationer

Tesla har i dag 12 ladestationer fordelt over hele landet beregnet til lynopladning på rejsen. Herover har de og partnere næsten 200 destinationsopladere på hoteller, restauranter og ved indkøbscentre beregnet til længere pauser, hvor det ikke behøver gå så stærkt med at lade.

Det californiske selskab forventer at åbne seks nye lynladestationer i Danmark i løbet af foråret, så man i alt kommer op på 128 ladeudtag. Den næste Supercharger-station er ved at blive opført i Ribe. 

Målsætningen er, at det eksisterende netværk med 12 Supercharger-stationer og 156 ladeudtag skal fordobles i 2022 og tredobles inden for de kommende 18 måneder.

Ny station i Ribe i foråret

Tesla er ved at bygge en ny station med 16 ladeudtag i Odense. 

Det bliver den første af seks nye Supercharger-stationer med V3-teknologi som er på tegnebrættet for de kommende seks måneder. 

Teslas nye center i Ribe bliver mærkets sjette lokation efter Tesla Hillerød, Kastrup og Greve på Sjælland, Aarhus i Jylland og Odense på Fyn.

tesla ladestation ribe mobil service

Antallet af Tesla'er i Danmark har passeret 20.000 styk, og derfor giver det mening at udvide med endnu et Tesla Center i Jylland udover det, der ligger på Viborgvej i Aarhus.

© Tesla

De nye stationer har såkaldte V3-teknologi med en ladekapacitet på op til 250 kW. En Tesla Model 3 Long Range kan teoretisk lade op til 275 km på 15 minutter på en V3 Supercharger.

V3-teknologien skal give hurtigere ladetider og være mindre afhængig af antallet af ladeudtag, der er i brug samtidig på stationen. Tesla installerer udelukkende V3 Supercharging teknologi på alle nye stationer i Danmark og i Europa.

Kræver CCS-ladestik

V3 Superchargers i Europa kræver brug af CCS-stik i stedet for det mere anvendte Type 2-stik. Alle Model 3 og Model Y er udstyret med CCS-kontakt.

Model S og Model X ejere, der bruger en CCS-adapter, vil få glæde af, at V3 ikke deler strøm ved ca. samme effekt som på V2 Superchargers. Adapteren er standardudstyr i alle Model S og Model X der er produceret fra og med maj 2019. Ældre Model S og Model X kan opgraderes til CCS for en overkommelig omkostning. 

Efter opgraderingen, vil alle V3-stationer automatisk blive synlige på bilens skærm og åbne muligheden for at benytte flere og hurtigere lademuligheder samt lynladere andre elleverandører. Booking af opgraderingen sker i Teslas app og kan udføres af en mobil Tesla-tekniker.

Adgang til Tesla-ladere for andre mærker

Elon Musk´ vision med Tesla er ikke at tjene penge – hvis det var, ville han have beskæftiget sig med kapitalforvaltning og investering, fortalte han os ved et interview i Tesla's europæiske hovedkvarter i Holland i 2016. 

Visionen er at udbrede bæredygtig transport.

Derfor giver det mening at åbne Tesla's ladenetværk for biler fra andre bilmærker. Tesla kører aktuelt et pilotprojekt, hvor 10 stationer i Holland er tilgængelige for elbiler fra andre bilmærker via Tesla-appen (version 4.2.3 eller nyere). 

Fra 1. februar 2022 bliver der også adgang for andre bilmærker på udvalgte ladestationer i Norge og Frankrig.

Tesla forventer at åbne deres ladestationer for andre bilmærker i resten af Europa, men har endnu ikke meldt en tidshorisont ud.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...