Tesla Model Y
© Doug DeMuro

Tesla Model Y er stadig ikke at finde i Europa – her er alt, du skal vide

De første eksemplarer af Tesla Model Y er allerede leveret i USA, men der er stadig en god rum tid til, vi får den at se i Danmark. Find ud af, om den er ventetiden værd i artiklen hér!

1. juli 2020 af Anders Richter & Christian Birkekvist

Hvornår kommer Tesla Model Y?

Tesla Model Y er allerede landet hos mange af Tesla's amerikanske kunder, men I Europa er der stadig lange udsigter for Tesla Model Y. Men frygt ej, Bil Magasinet har samlet alt den info, du har brug for at vide, så du selv kan finde ud af, om du er klar til at vente til starten af 2021, hvor den skulle ankomme i Danmark. Men hvad er en Tesla Model Y så?

Tesla Model Y er en prismæssigt relativt overkommelig SUV, og derfor har den stor interesse hos mange danske familier, der godt kunne tænke sig en elbil med mere rummelighed end Tesla Model 3.

I første omgang er Tesla Model Y lanceret i USA i to varianter: Long Range og Performance. Long Range har en rækkevidde på lidt over 500 km og en startpris på 308.000 kr. uden afgifter. Performance-modellen kører fra 0-100 km/t på under 4 sekunder og koster 361.000 kr. uden afgifter.

Læs mere om Tesla Model Y i et fremtidigt nummer af Bil Magasinet, som du kan købe abonnement på lige hér!

Tesla Model Y

SUV’en får en tredje sæderække

Den heftige hastighed for Performance-varianten giver indtryk af en sportsvogn, men Model Y er en SUV i omtrent samme størrelse som en BMW X3. Og ligesom BMW X3’eren har Model Y 5 sæder fordelt på to rækker. Der er dog også en variant med 3 sæderrækker på vej, og de seneste opdateringer er, at den skulle være klar i den sidste del af 2020 til det amerikanske marked. I øjeblikket fås Model Y altså "kun" med 5 sæder.  

Vi er dog spændte på at se, hvordan de vil få plads til en ekstra sæderække i elbilen. Et bud er, at Tesla vil vende den tredje række bagud, som de tidligere har gjort. Hør mere om det i videoen nederst.

Tesla Model Y

Næsten 2.000 liter bagagerum

Til trods for at Model Y deler meget med den populære Tesla Model 3, så er der nogle vigtig forskellen som for eksempel rummeligheden. Model 3 er en sedan med mindre plads på bagsæderne. 

Y’eren er større og har mere plads bagi. Ligeledes er der også god plads i bagagerummet, især når man slår bagsæderne ned. Samlet set kan elbilen rumme næsten 2.000 liter.

Tesla Model Y

Model Y registrerer hvilke biltyper, der er omkring dig

Model Y er en intelligent sag. Ligesom Model 3 viser Model Y, at der er biler omkring dig, men som noget nyt viser den også, præcis hvilke biler det er. Det bliver demonstreret i videoen nederst på siden. Her kan man se ud af forruden, at der holder en pickup længere fremme, og på skærmen vises der også en pick-up. 

Samtidig er Model Y også blevet bedre end forgængerne til at styre selv med autopilot. Registrering af lyssignaler er også forbedret. SUV’en stopper selv, når den registrerer rødt lys. Og den kan endda registrere lyssignaler for de forskellige vejbaner. 

Hør mere om Tesla Model Y, og se hvordan den klarer sig ude på vejen i videoen herunder, hvor den amerikanske YouTuber Doug DeMuro tager sig kærligt af et af de første eksemplarer, der er blevet leveret på amerikansk jord.

Husk også at besøge og abonnere på Bil Magasinets YouTube-kanal, hvor vi hver uge lægger nye videoer op om biler, vi har testet i Danmark. 

Det synes Jay Leno om Tesla Model Y!

Vil du hellere høre Jay Leno's mening, om den nye Tesla Model Y, så se med i klippet nedenfor, hvor den velkendte bilnørd griber nøglerne (eller altså, faktisk låser du din Tesla op med en app, men I forstår, hvad vi mener...)

Er der problemer med kvaliteten af Model Y?

Tesla har uden tvivl haft travlt med at producere Tesla Model Y. Spørgsmålet er så, om det er gået lidt for stærkt? Det spørgsmål stiller den amerikanske YouTube-kanal Car Confections. Du kan se hele indslaget herunder, hvor de gennemgår en Tesla Model Y med særligt fokus på nogle af de fejl og mangler, de oplever ved den. 

Amerikanske priser på Tesla Model Y

Standard: Prisgæt $39.000 (ca. 257.000 kr.) - kommer senere i 2020

Long Range: $46.690 (308.000 kr.) - på gaden nu i USA

Dual Motor 4x4: Prisgæt $51.000 (ca. 336.000 kr.) - kommer senere i 2020

Performance: $54.690 (ca. 361.000 kr.) - på gaden nu i USA

Priserne er vejledende amerikanske priser ved køb via tesla.com pr. 29. juni 2020. De danske priser er endnu ikke offentliggjort.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...