rækkevidde og pris for tesla model y
Tesla Model Y© Tesla

Tesla Model Y - Her er alt, du skal vide

Tesla Model Y kan nu forudbestilles i Danmark, og dertil hører både pris og information om udstyr. Find ud af, om Model Y kunne blive din næste elbil her!

17. september 2021 af Redaktionen

Her er de bedste og mest åndssvage ting ved Tesla Model Y:

Tesla Model Y

Tesla Model Y er allerede landet hos mange af Tesla's amerikanske kunder, og nu ved vi også, hvornår de lander på dansk jord. På Tesla's hjemmeside skriver det amerikanske mærke, at bilen kan leveres fra begyndelsen af 2022.

Tesla Model Y er en prismæssigt relativt overkommelig SUV, og derfor har den stor interesse hos mange danske familier, der godt kunne tænke sig en elbil med mere rummelighed end Tesla Model 3, men som er billigere end Tesla Model X. I Danmark sælger Tesla også Model S.

Læs mere om Tesla Model Y i et fremtidigt nummer af Bil Magasinet, som du kan købe abonnement på lige hér!

rækkevidde og pris for tesla model y
Tesla Model Y© Tesla

Hvad koster Tesla Model Y?

Den 9. juli 2021 udgav Tesla priser på Model Y. Den mellemstore SUV starter på 499.412 kr. for Long Range-varianten, der med en rækkevidde på 505 km og en tid fra 0-100 km/t på bare fem sekunder er nok til de fleste. For denne variant gælder det, at Model Y er 50.000 kr. dyrere end Model 3. Performance-varianten opgraderer med 0-100 km/t på 3,7 sekunder og 21" fælge, men tager toppen af rækkevidden, der nu er 480 km.

De danske priser er:

 • Tesla Model Y Long Range AWD: 499.412 kr.
 • Tesla Model Y Performance: 591.412 kr.

Model Y kan desuden udstyres med Tesla's autopilot mod en merpris på 29.200 kr. I stedet for autopilot, kan du også vælge Tesla's såkaldte "Fuldt selvkørende egenskaber"-ekstraudstyr for 58.300 kr. Det tilføjer lyskurv- og stopskiltegenkendelse, og forbereder bilen på Tesla's lovede Autopilot-opdatering, der gør bilen i stand til helt automatisk at navigere i byen.

Tesla Model Y specifikationer

Tesla Model Y Long Range AWD:

 • 0-100 km/t: 5,0 sekunder
 • Rækkevidde: 505 km (anslået WLTP)
 • Siddepladser: 5
 • Vægt: 2.003 kg.
 • Tophastighed: 217 km/t

Tesla Model Y Performance:

 • 0-100 km/t: Under 3,7 sekunder
 • Rækkevidde: 480 km (anslået WLTP)
 • Siddepladser: 5
 • Vægt: 2.003 kg.
 • Tophastighed: 241 km/t


rækkevidde og pris for tesla model y sæderække 3
Tesla Model Y

Den bagerste sæderække i Model Y, der netop er fremvist i USA, har ikke meget plads.

© Tesla

Hvor mange kan sidde i Tesla Model Y ?

Den heftige hastighed for Performance-varianten giver indtryk af en sportsvogn, men Model Y er en SUV i omtrent samme størrelse som en BMW X3. Og ligesom BMW X3’eren har Model Y fem sæder fordelt på to rækker. Det bliver dog også muligt at tilvælge en tredje sæderække, så Tesla Model Y når op på syv sæder.

Den tredje sæderække kan ikke på nuværende tidspunkt bestilles i Danmark, men det betyder ikke, at vi ikke får den: På hjemmesiden har du nemlig mulighed for at vælge antallet af sæder i bilen. I øjeblikket har du dog kun én valgmulighed, og det er fem sæder.

rækkevidde og pris for tesla model y
Tesla Model Y© Tesla

Hvor hurtigt kan man lade Tesla Model Y?

Tesla lover, at man via deres Supercharger-lader vil kunne oplade batteriet til en rækkevidde på 270 km på 15 min.

Kabinens opbygning minder i høj grad om den, vi allerede kender i Model 3, hvor alt styres fra en 15” skærm i midten af kabinen.

Hvor stort er bagagerummet?

Til trods for at Model Y deler meget med den populære Tesla Model 3, så er der nogle vigtig forskellen som for eksempel rummeligheden. Model 3 er en sedan med mindre plads på bagsæderne.

Y’eren er større og har mere plads bagi. Ligeledes er der også god plads i bagagerummet, især når man slår bagsæderne ned. Samlet set kan elbilen rumme næsten 2.000 liter.

Teknologien i Model Y

Model Y er en intelligent sag. Ligesom Model 3 viser Model Y, at der er biler omkring dig, men som noget nyt viser den også, præcis hvilke biler det er. Det bliver demonstreret i videoen nederst på siden. Her kan man se ud af forruden, at der holder en pickup længere fremme, og på skærmen vises der også en pick-up. 

Samtidig er Model Y også blevet bedre end forgængerne til at styre selv med autopilot. Registrering af lyssignaler er også forbedret. SUV’en stopper selv, når den registrerer rødt lys. Og den kan endda registrere lyssignaler for de forskellige vejbaner.

Herunder kan du se Mikkel Thomsager tage en af Tesla Model Y's konkurrenter under kærlig behandling!

Andre elbiler?

Leder du efter elbil, men er Tesla Model Y ikke den rigtige for dig? Så anbefaler vi, at du kigger på:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...