rækkevidde og pris for tesla model y
Tesla Model Y© Tesla

Tesla Model Y - Her er alt, du skal vide

Tesla Model Y er for alvor landet på markedet i Danmark, og derfor tester vi bilen og gennemgår priser, rækkevidde og meget mere. Find ud af, om Model Y kunne blive din næste elbil her!

7. september 2022 af Redaktionen

Tesla Model Y

Tesla Model Y er en prismæssigt relativt overkommelig SUV, og derfor har den stor interesse hos mange danske familier, der godt kunne tænke sig en elbil med mere rummelighed end Tesla Model 3, men som er billigere end Tesla Model X. I Danmark sælger Tesla også Model S.

rækkevidde og pris for tesla model y
Tesla Model Y© Tesla

Priser på Tesla Model Y

Den 9. juli 2021 udgav Tesla priser på Model Y. Den mellemstore SUV starter på 550.200 kr. for Long Range-varianten, der med en rækkevidde på 533 km og en tid fra 0-100 km/t på bare fem sekunder er nok til de fleste. For denne variant gælder det, at Model Y er 55.000 kr. dyrere end Model 3 Long Range.

Performance-varianten er den kraftigste variant, du kan få. Den klarer 0-100 km/t på 3,7 sekunder, har 21" fælge, men har til gengæld en lavere rækkevidde på 514 km.

Hidtil har det kun været mulig at få Tesla Model Y med to elmotorer og firehjulstræk i Danmark, men den 26. august 2022 er Tesla klar med en billigere variant med baghjulstræk.

Den baghjulstrukne Tesla Model Y får en officiel rækkevidde på 455 km (430 km på 20” fælge), og har kun en motor. Med baghjulstræk må føreren “nøjes” med at køre 0-100 km/t på 6,9 sekunder, mens de hurtigere udgaver med firehjulstræk kan klare det på helt ned til 3,7 sekunder. Opladningen foregår også lidt langsommere: Op til 170 kW, hvor de dyrere varianter kan klare op til 250 kW.

Den billigste Model Y må trække 1.600 kg.

Tesla Model Y koster fra 449.990 kr. Og kan bestilles i dag på Tesla’s hjemmeside. Tesla forventer at kunne levere de første biler i november 2022.

De danske priser er:

 • Tesla Model Y: 449.990 kr.
 • Tesla Model Y Long Range: 550.200 kr.
 • Tesla Model Y Performance: 619.016 kr.

Model Y kan desuden udstyres med Tesla's autopilot mod en merpris på 29.200 kr. I stedet for autopilot kan du også vælge Tesla's såkaldte "Fuldt selvkørende egenskaber"-ekstraudstyr for 58.300 kr. Det tilføjer lyskurv- og stopskiltegenkendelse, og forbereder bilen på Tesla's lovede Autopilot-opdatering, der gør bilen i stand til helt automatisk at navigere i byen.

Tesla Model Y specifikationer

Tesla Model Y (baghjulstræk):

 • 0-100 km/t: 6,9 sekunder
 • Rækkevidde: 455 km (anslået WLTP)
 • Siddepladser: 5
 • Tophastighed: 217 km/t

Tesla Model Y Long Range AWD:

 • 0-100 km/t: 5,0 sekunder
 • Rækkevidde: 533 km (anslået WLTP)
 • Siddepladser: 5
 • Tophastighed: 217 km/t

Tesla Model Y Performance:

 • 0-100 km/t: Under 3,7 sekunder
 • Rækkevidde: 514 km (anslået WLTP)
 • Siddepladser: 5
 • Vægt: 2.003 kg.
 • Tophastighed: 250 km/t


© A. Hansen

Test: Helt skidt er Model Y ikke

Tesla Model Y måtte tage til takke med fjerde- og næstsidstepladsen i elbilstortesten med indbygget langtur til Berlin. Placeringen efter vinder Kia EV6, Audi Q4 e-tron og Hyundai Ioniq 5 skyldtes ikke mindst prisen. Til en halv million var Tesla Model Y testens dyreste – uden at den stiller med præstationer og udstyr, der overgår konkurrenterne markant.

Faktisk var dens væsentligste aktiv Tesla’s eget ladenetværk, som til gengæld giver stor værdi for pengene, hvis man kører sin Tesla længere, end rækkevidden kan klare på én tur.

På minussiden nævnes højfartskomforten, hvor undervognen virker nervøs, og den udvidede automatiske kørefunktion, som var genial i Tesla Model S, da den kom til Danmark, er tæt på ­ubrugelig i Model Y, efter at funktionen er blevet tilpasset europæiske ­regulativer.

Desuden har den store centerskærm en indbygget udfordring med funktioner, som kræver adskillige skærmberøringer. I dagligdagen lærer man naturligvis hurtigt betjeningen at kende, men man skal stadig orientere sig på skærmen og dermed tage blikket fra vejen, til forskel fra biler med fysiske knapper til eksempelvis ventilationsanlægget.

Til gengæld bidrager den store skærm til en anden dagligdagsfordel, som man lærer at sætte pris på. For løsningen med at samle alle funktioner i den store skærm giver kabinen et ryddeligt og ikke mindst rummeligt udtryk, som underbygges af det store bagagerum, som er opgivet til 971 liter.

Selv om det lyder af mere, end det ser ud til, når man kigger ned, så er netop rummeligheden og dermed brugbarheden i dagligdagen et væsentlig aktiv for Tesla Model Y. Men i øvrigt styrer den også udmærket.

Vi synes

Konkurrencen spidser til i denne klasse. Men Model Y falder ikke igennem.

Testen er skrevet af Mikkel Thomsager og bragt i Bil Magasinet februar 2022.

Testbilen: Tesla Model Y Long Range (priser ved testtidspunkt)

Pris:

- 535.000 kr. (Frapris)

- 607.892 kr. (Testbil)

- 680 kr. (Årlig afgift)

Drivlinje:

- 2 x elmotor

- Firehjulstræk

- 75 kWh batteri

- Maks. ladepacitet 250 kW

Præstationer:

- 217 km/t (Topfart)

- 5,0 sek. (0-100 km/t)

- 173 Wh/km (Forbrug)

- 533 km (rækkevidde WLTP)

Mål og vægt:

- 475/192/162/289 cm (L/B/H/Akselafstand)

- 2.056/315/1.600 kg (Vægt/last/påhæng)

- 971-2.158 liter (Bagagerum)

- 255/45R19 Hankook Ventus S1 Evo3 (Dæk)

Her er de bedste og mest åndssvage ting ved Tesla Model Y:

rækkevidde og pris for tesla model y
Tesla Model Y

Den bagerste sæderække i Model Y har ikke meget plads.

© Tesla

Hvor mange kan sidde i Tesla Model Y?

Den heftige hastighed for Performance-varianten giver indtryk af en sportsvogn, men Model Y er en SUV i omtrent samme størrelse som en BMW X3. Og ligesom BMW X3’eren har Model Y fem sæder fordelt på to rækker. Det bliver dog også muligt at tilvælge en tredje sæderække, så Tesla Model Y når op på syv sæder.

Den tredje sæderække kan ikke på nuværende tidspunkt bestilles i Danmark, men det betyder ikke, at vi ikke får den: På hjemmesiden har du nemlig mulighed for at vælge antallet af sæder i bilen. I øjeblikket har du dog kun én valgmulighed, og det er fem sæder.

Læs mere om Tesla Model Y i et fremtidigt nummer af Bil Magasinet, som du kan købe abonnement på lige hér!

rækkevidde og pris for tesla model y
Tesla Model Y© Tesla

Hvor hurtigt kan man lade Tesla Model Y?

Tesla lover, at man via deres Supercharger-lader vil kunne oplade batteriet til en rækkevidde på 270 km på 15 min.

Kabinens opbygning minder i høj grad om den, vi allerede kender i Model 3, hvor alt styres fra en 15” skærm i midten af kabinen.

Hvor stort er bagagerummet?

Til trods for at Model Y deler meget med den populære Tesla Model 3, så er der nogle vigtig forskellen som for eksempel rummeligheden. Model 3 er en sedan med mindre plads på bagsæderne.

Y’eren er større og har mere plads bagi. Ligeledes er der også god plads i bagagerummet, især når man slår bagsæderne ned. Samlet set kan elbilen rumme næsten 2.000 liter.

Teknologien i Model Y

Model Y er en intelligent sag. Ligesom Model 3 viser Model Y, at der er biler omkring dig, men som noget nyt viser den også, præcis hvilke biler det er. Det bliver demonstreret i videoen nederst på siden. Her kan man se ud af forruden, at der holder en pickup længere fremme, og på skærmen vises der også en pick-up. 

Samtidig er Model Y også blevet bedre end forgængerne til at styre selv med autopilot. Registrering af lyssignaler er også forbedret. SUV’en stopper selv, når den registrerer rødt lys. Og den kan endda registrere lyssignaler for de forskellige vejbaner.

Herunder kan du se Mikkel Thomsager tage en af Tesla Model Y's konkurrenter under kærlig behandling!

© Euro NCAP

Tesla sætter ny rekord for sikkerhed

Tesla Model Y var forbi Euro NCAP, hvor den tog kegler. Den opnåede med 2022-modellen det bedste Euro NCAP-resultat i kategorierne Voksensikkerhed og Sikkerhedsudstyr nogensinde. Der får den utrolige karakterer på henholdsvis 97 pct. og 98 pct., og det er svært at forestille sig, at det kan gøres meget bedre.

Den er samtidig kun slået af to biler, når det kommer til fodgængersikkerhed til dags dato med en score på 82 pct.. Sikkerheden for børn er 87 pct. Det sikrer den selvfølgelig 5 stjerner og titlen som den bilmodel med det højeste samlede NCAP-karakter nogensinde. 

Til sammenligning får Volvos seneste elbil, C40, en mindre karakter i tre ud af fire kategorier. Volvo der er synonym med sikkerhed får 92 pct. for voksensikkerhed, 89 pct. for både sikkerheden for børn og sikkerhedsudstyr. 

Andre elbiler?

Leder du efter elbil, men er Tesla Model Y ikke den rigtige for dig? Så anbefaler vi, at du kigger på:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...