Tesla Model Y
© Doug DeMuro

Her er ALT, hvad du har brug for at vide om Tesla's helt nye Model Y

Endelig er den længe ventede Tesla Model Y klar. Læs meget mere om den nye model i artiklen hér!

8. april 2020 af Christian Birkekvist


Tesla Model Y er en prismæssigt relativt overkommelig SUV, og derfor har den stor interesse hos mange danske familier, der godt kunne tænke sig en elbil med mere rummelighed end Tesla Model 3.

I første omgang kommer Tesla Model Y i to varianter: Long Range og Performance. Long Range har en rækkevidde på lidt over 500 km og en startpris på 367.000 kr. uden afgifter. Performance-modellen kører fra 0-100 km/t på under 4 sekunder og koster 422.000 kr. uden afgifter.

Læs mere om Tesla Model Y i et fremtidigt nummer af Bil Magasinet, som du kan købe abonnement på lige hér!

Tesla Model Y

SUV’en får en tredje sæderække

Den heftige hastighed for Performance-varianten giver indtryk af en sportsvogn, men Model Y er en SUV i omtrent samme størrelse som en BMW X3. Og ligesom BMW X3’eren har Model Y 5 sæder fordelt på to rækker med en tredje række på vej til næste år, ifølge Tesla. 

Vi er dog spændte på at se, hvordan de vil få plads til en ekstra sæderække i elbilen. Et bud er, at Tesla vil vende den tredje række bagud, som de tidligere har gjort. Hør mere om det i videoen nederst.

Tesla Model Y

Næsten 2.000 liter bagagerum

Til trods for at Model Y deler meget med den populære Tesla Model 3, så er der nogle vigtig forskellen som for eksempel rummeligheden. Model 3 er en sedan med mindre plads på bagsæderne. 

Y’eren er større og har mere plads bagi. Ligeledes er der også god plads i bagagerummet, især når man slår bagsæderne ned. Samlet set kan elbilen rumme næsten 2.000 liter.

Tesla Model Y

Model Y registrerer hvilke biltyper, der er omkring dig

Model Y er en intelligent sag. Ligesom Model 3 viser Model Y, at der er biler omkring dig, men som noget nyt viser den også, præcis hvilke biler det er. Det bliver demonstreret i videoen nederst på siden. Her kan man se ud af forruden, at der holder en pickup længere fremme, og på skærmen vises der også en pick-up. 

Samtidig er Model Y også blevet bedre end forgængerne til at styre selv med autopilot. Registrering af lyssignaler er også forbedret. SUV’en stopper selv, når den registrerer rødt lys. Og den kan endda registrere lyssignaler for de forskellige vejbaner. 

Hør mere om Tesla Model Y, og se hvordan den klarer sig ude på vejen i videoen herunder, hvor den amerikanske YouTuber Doug DeMuro tager sig kærligt af et af de første eksemplarer, der er blevet leveret på amerikansk jord.

Husk også at besøge og abonnere på Bil Magasinets YouTube-kanal, hvor vi hver uge lægger nye videoer op om biler, vi har testet i Danmark. 

Amerikanske priser på Tesla Model Y

Standard: $39.000 (ca. 270.000 kr. - kommer senere i 2020

Long Range: $52.990 (367.000 kr.) - på gaden nu i USA

Dual Motor 4x4: $51.000 (ca. 352.000 kr.) - kommer senere i 2020

Performance: $60.990 (ca. 422.000 kr.) - på gaden nu i USA

Priserne er vejledende amerikanske priser ved køb via tesla.com pr. 7. april 2020. De danske priser er endnu ikke offentliggjort.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...