Lækkert design er helt sikkert medvirkende til at give Tesla Model S succes i
Danmark

Tesla Model S 85 Performance

Elbilen der er sjov at køre

1. juni 2014 af Mikkel Thomsager

Tesla Model S har allerede bevist sit værd i Danmark. Efter at den scorede æresprisen ved kåringen af Årets Bil i Danmark 2014 tilbage i oktober sidste år, har hundredevis af kunder ventet i længsel på at modtage deres nye elbil.

112 eksemplarer af Tesla Model S fik danske plader på i 2013, og de blev stort set allesammen indregistreret i december. I de første tre måneder af 2014 blev det til yderligere 111 nyindregistreringer.

Færdes du i Nordsjælland, ved du, at Tesla er blevet den typiske bil for erhvervsfolket, der tidligere førte sig frem i en veludstyret BMW 5-serie eller en Audi A6 quattro.
Tesla S profiterer af at udstråle lige dele smuk bil, anvendelig praktik og avanceret teknik. Og det er i sådan et køretøj, du gerne vil ses, hvis du har gang i din egen succesfulde forretning.
Jeg under elbilerne Tesla’s succes, og der er vitterligt meget, der taler for Model S. Under min test præsenterede bilen ærlige 350 km i rækkevidde. Det er ikke bare flot, det er nok til, at jeg tør bruge og køre i bilen, uden at have rækkevidden liggende i baghovedet konstant, sådan som jeg havde det, da jeg kørte BMW i3, der udviste en rækkevidde på 112 km.

Der er stadig store udfordringer, når det kommer til at lade bilen op, men der bliver flere og flere standere i byerne, og kan du indrette dit kørselsbehov efter det, står du tilbage med en superhurtig og ekstremt rummelig limousine.

Bag rattet er det mest imponerende overfloden af LCD-skærme - ikke mindst den store 17” trykfølsomme skærm i midten, der takket være indbygget SIM-kort fungerer som enhver anden computer, hvorfra du styrer stort set alle bilens funktioner fra.

Indretningen bærer i øvrigt præg af den rummelighed, som er en af Tesla’ens andre store gevinster. Der er plant gulv i næsten hele kabinen, bagagerummet kan omdannes til to bagudvendte siddepladser (til børn), og der er masser af plads på bagsædet, hvor siddekomforten dog ikke er specielt god. Det samme kan siges om bilens finish, som er mit største ankepunkt.

Det kan til nød gå at hente lidt knapper fra Mercedes-hylderne, men samlekvaliteten og overfladernes finish er desværre ikke en luksusbil værdig. Tesla S går 210 km/t på toppen, men ved almindelige motorvejs­hastigheder larmer soltaget.

Køreegenskaberne bærer præg af en vægt på omkring 2.100 kg. 421 hk giver en imponerende acceleration under alle forhold, men vægten koster i sving, hvor Tesla’en understyrer samtidig med, at styretøjet føles upræcist. Og det er til trods for, at affedringen er forholdvis fast.

 

Tesla Model S 85 Performance
Pris 713.200 kr.
Motor Væskekølet elmotor
Ydelse 421 hk fra 5.000 o/min | 600 Nm fra 0 o/min | Topfart 210 km/t
0-100 km/t 4,4 sek. | NEDC-miks   502 km

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...