© A. Hansen

Første tur: Ny Tesla 3 kan kickstarte elbilsalget i 2019

Tesla 3 er en mindre men bedre bil end den i Danmark så populære Model S, hvilket giver den nye lille Tesla potentiale til at kickstarte elbilsalget i 2019

27. december 2018 af Mikkel Thomsager
© A. Hansen

Hvor?

Tesla 3 er ikke blevet præsenteret for pressen i Europa, men Bil Magasinet fik adgang til en bil i Los Angeles, via Tesla. Det blev til en fire timers testtur i og rundt om Los Angeles.

Hvad er det?

Den tredje Tesla i modelprogrammet hedder blot "3", er, som alle Tesla-modeller, en ren elbil i Audi A4-størrelse. Den ligner sin storebror, Tesla Model S, der kickstartede elbilsalget i Danmark i 2015, men Model 3 er mindre, og rækkevidden er også kortere selv med den største batteri-pakke.

© A. Hansen

Hvem er konkurrenterne?

Hvor Tesla Model S konkurrerer direkte med Jaguar i-Pace og den nye Audi e-Tron, så er Tesla 3 endnu ene om at være prestige el-bil i den store mellemklasse. Mest sammenlignelig er Hyundai Ioniq el.

Så er den værd at vente på?

Ja.

Model 3 kører langt bedre end den større Tesla Model S. Dynamik og styreegenskaber er bedre og mere interessante uden at komfort og retningsstabilitet er taget ud af stikket. Tesla 3 er også bedre end Model S på mange andre områder, herunder finishen, at dømme efter pressebilen.

Den er rummelig og praktisk, men lider med et par Tesla-løsninger af den slags, som Tesla forsøger at sælge til os som en fordel, men som i virkeligheden bare ikke fungerer godt.

Se hele præsentationen og med mange flere indtryk i næste nummer af Bil Magasinet, der udkommer den 10. januar. Bestil abonnement her.

© A. Hansen

Hvornår lanceres den i Danmark?

Tesla 3 har været i produktion på fabrikken i USA siden juli 2017. Det har dog taget tid, at få produktionen kørt op i tempo, og hidtil har Tesla kun produceret Model 3 til hjemmemarkedet. De første europæiske kunder får deres biler fra februar. Kunder over hele Europa får biler i forhold til hvad og hvornår de har bestilt.

De første biler, der produceres til Europa, er versioner med to motorer (firehjulstræk) og stort batteri, der starter ved 464.724 kr. og samme version med Performance-pakke, som giver ekstra effekt og udstyr, der starter ved 576.044 kr.

Senere følgere billigere versioner med mindre batteri og udstyr.

Tesla siger, at de havde 450.000 bestillinger, da produktionen gik i gang, men Tesla vil ikke sige, hvor mange bestillinger, de har i Danmark.

Vi synes

Spændende elbil, der kan være svaret på mange danskere tvivl over for elbiler, hvilket kan gøre den til en ny kickstarter for elbilsalget i Danmark.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...