Tesla med ny basismodel

Den firehjulstrukne Model S 70D koster knap 600.000 kr., men er stadig langt billigere end konkurrenterne

9. april 2015 af Bil Magasinet

Tesla Motors braldrer ikke ud med kæmpe annoncekampagner, men lader sine nyheder sive ud i nyhedsstrømmen. Det gælder også lanceringen af en ny basisvariant med to elmotorer og firehjulstræk. D'et i Tesla Model S 70D står for Dual Motor, altså dobbelt motor - det californiske bilmærke er ligeglade med, at D ellers typisk anvendes som betegnelse for biler med dieselmotor.

Fra lanceringen i 2012 kunne man få en Model S med 306 hk til 563.000 kr., men den er udgået. Den nye S 70D koster 595.450 kr. plus levering, men har med 334 hk en højere ydelse og firehjulstræk som standard. '70' i modelbetegnelsen angiver, at batteripakken yder 70 kWh og har en rækkevidde på op til 442 km. Tesla skriver, at der desuden kompenseres for prisstigningen ved, at der følger features og en del udstyr fra topmodellen S 85 med.

0-100-tiden for den nye basismodel er 5,4 sek., og bilen kan leveres i Danmark fra juni 2015.

Standardudstyr omfatter:

* To elmotorer
* Firehjulstræk
* 5 døre
* 5 sæder
* Kort og navigation
* LED kørelys
* Supercharger med gratis opladning i Teslas ladestationer
* Internetforbindelse
* Parkeringssensorer
* Nøglefri adgang
* Vognbanealarm
* Elspejle med varme
* Automatisk nødbremse
* 8 års ubegrænset kilometergaranti på batteri og drivlinie

En pakke med aktiv fartpilot, aktiv vognbaneassistent, automatisk parkering og automatisk op/ned blænd på fjernlys koster 20.100 kr.

Der er foreløbigt tre danske Tesla-butikker på Viborgvej i Aarhus, på Kirstinehøj i Kastrup og i Bredgade i København. Interesserede købere kan booke en prøvetur hos Tesla Danmark.

Det giver ikke megen mening at sammenligne prisen med biler med konventionelle motorer, der brandbeskattes i Danmark. Moms på 25 procent er inklusive i prisen på Tesla, men herudover er Tesla foreløbig fritaget for registreringsafgift.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.