© Tesla

Tesla med megasatsning - vil være de største i Danmark!

I dag har vi Tesla ladeparker i Danmark, men indenfor et år vil Tesla udvide, så de har det største lynladenetværk i Danmark.

15. marts 2023 af Gustav Reeh Persson

Kongerne af infrastruktur?

Tesla har allerede deres eget opladningsnetværk med 17 ladeparker og 252 lynladere placeret i hele landet. Men det er ikke nok for Tesla, som har planer om at introducere 23 nye ladeparker indenfor et år. Det skriver FDM

Det vil bringe Tesla's op på i alt 40 ladeparker i Danmark. De nye ladeparker inkluderer blandt andet fem i hovedstadsområdet, der ikke tidligere har haft Tesla-ladestationer, men også i hele  Jylland kommer der flere til. 

Det gælder blandt andet i Viborg, Nykøbing, Ringkøbing, Aalborg, Ribe, Billund, Haderslev og Frederikshavn. På det øvrige Sjælland er de placeret ved Korsør, Maribo, Hørsholm og Hillerød. Fyn må i denne omgang undvære.

23 ladeparker på et år lyder helt vildt, og utopiske og gakkede løfter er da heller ikke atypisk for Tesla-chefen Elon Musk. Her kan du se nogle af hans vildeste løfter - og nogle af dem er endda blevet til virkelighed.

Her ses hele oversigen af alle Tesla ladeparker fra 14. marts. De røde er dem, der er åbne, mens de grå er dem, der er på vej.

© FDM & Tesla

Billigt og åben for alle

Af de 17 nuværende parker er 14 af dem åbne for alle elbiler. De kommende ladeparker forventes også at være åbne for alle. 

Man kan se de aktuelle priser i Tesla-appen, der opdateres hele tiden efter den aktuelle strømpris. For Tesla-ejere fremgår prisen af navigationsanlægget. Priserne ligger nogenlunde på niveau med abonnementspriser for ladning hos Ionity.

For ikke Tesla-ejere koster et ladeabonnement hos Tesla 99 kr. om måneden, og da man typisk sparer cirka en krone pr. kWh, skal du lade 100 kWh om måneden, før abonnementet kan betale sig. Abonnementet kan opsiges efter en måned og er derfor oplagt til sommerferiens bilferie. 

Alt er ikke fryd og gammen, da ladeparkerne er designet til Tesla ladepunkt ved venstre baglygte. Andre bilproducenters ladepunkt er sværere at nå med Tesla-ladere uden kreativ parkering. 

Følg med i udviklingen her

Teslas interaktive kort opdateres når de nye ladeparker er klar, og det kan ses lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...