Bil Magasinet Tesla model Y trafik kører bagved fra siden


© Bil Magasinet

Tesla har næsten fordoblet sit globale salg i 2021

Tesla slår salgsrekorder i 2021 på trods af chipkrise, leveringsproblemer og coronavirus

5. januar 2022 af Frederik Hauschildt

Tesla's salg stiger i 2021

Med bilproducenternes opgørelser over omsætningen i 2021 følger også finansielle reflektioner. Selv om mange mærker har mødt modgang i lyset af chipkrise og leveringsproblemer, har der hos Tesla været grund til fejring.

I stedet for at stagnere eller møde tilbagegang, har Tesla faktisk set den største procentuelle stigning i salgstal siden 2018 - og det næststørste nogensinde. Tesla har solgt 936.172 enheder i 2021, og det er 87,4 pct. flere end de 499.550 enheder, som de solgte i 2020.

Bil Magasinet tesla model y ladestander supercharger
© Bil Magasinet

Over 1.500.000 enheder skal sælges i 2022

Ifølge en prognose fra engelske Finbold, der også har bragt de hidtige salgstal, så kommer Tesla's vækst til at fortsætte i 2022. Finbold forventer et salg på 1.544.402 enheder i det kommende år, hvilket ville udgøre en stigning på 64,9 pct.

Bil Magasinet Tesla Model Y og Kia EV6 forfra stortest berlin
Tesla Model Y

og Kia EV6 kørte sammen med en stor flok elbiler til Berlin - læs om testen i december-nummeret af Bil Magasinet 2021.

© Søren Juul

Tesla har overlevet chipkrisen

Chipkrisen og de resulterende leveringsproblemer har fyldt meget for fabrikanter såvel som sælgere i 2021. Tesla har dog brugt nogle smarte tricks, for at holde sig relativt fri for skader: 

For det første, så udvikler Tesla selv de microchips, de bruger. Det betyder, at de har tættere kontrol med produktionen, og således bedre kan justere denne. Derudover, så har Tesla også programmeret den digitale side af bilen, så der er brug for så få chips som muligt.

Det er dog ikke kun det globale marked, der har truet Tesla i år 2021. Andre fabrikanter har også lanceret konkurrenter til både Model Y og Model 3, som har truet med at stjæle salget. 

Det er dog ikke sket, på trods af, at biler som Kia EV6, Hyundai Ioniq5 (årets bil i Danmark i 2022 - læs mere her!) og Audi Q4 e-tron har gjort deres bedste for det.

Læs også: Elbiler er tunge - Tjek reglerne for kørsel med trailer, inden du kører med overlæs!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...