Tesla Model 3 Performance
Tesla Model 3 Performance

GoMore demokratiserer adgangen til en ny Tesla ved at lease den ud til en privat kunde, som så kan leje bilen ud til andre via en app.

© Søren Juul

Privatleasing-finte fører til uventet stort salg af Tesla

Hvis du leaser en ny Tesla, kan du tjene en god del af den månedlige ydelse ind igen ved at leje den ud til folk, der har brug for en bil

27. august 2019 af Steen Bachmann


Salget af grønne biler hos delebiltjenesten GoMore har slået rekord her i sommer. Finten er at privatlease en ny Tesla via tjenesten, og leje den ud, når den alligevel holder stille. 

I løbet af den seneste måned har GoMore fået 65 bestillinger på Tesla Model 3, og det er rekord. GoMore sælger normalt en håndfuld Tesla'er hver måned.

Da interessen for Tesla er betydelig, udvider GoMore Tesla-sortimentet til også at omfatte Model S og X.

Bilen fødes som delebil

Hvordan fungerer det?

"Det særlige ved Gomore Leasing er, at bilen er født som delebil. Det vil sige, at man kan leje den ud til andre, når man ikke selv skal bruge den og lade bilen tjene penge, samtidig med at det gavner miljøet, ved at færre biler skal produceres. Leasing af elbiler er stadig et marked i udvikling, men nu har vi så fået Tesla Model 3, og det har sat gang i salget. Før Tesla lå vores salg af grønne biler på 4-6 pct., mens vi nu er oppe på omkring 25 pct, siger CCO for GoMore, Thomas Lahrmann Christensen.

Hvordan er interessen for Model 3?

"Den har været overvældende. Vi har slået rekord i antal leasede elbiler pga. Tesla'en, og vi får daglige bestillinger. Lige nu har vi fået næsten 100 bestillinger på Tesla Model 3 på under to måneder. Det er helt vildt, hvis man tænker på antal solgte Tesla'er i Danmark generelt. Jeg tror, at muligheden for at leje den ud giver flere mennesker mulighed for at køre Tesla, fordi det lige pludselig bliver økonomisk muligt". 

Så jeg leaser en Tesla hos jer og lejer den ud til en person, som jeg ikke kender?

"Ja, lige præcis. Biler står stille 23 timer i døgnet i gennemsnit, og det gælder også for Tesla'er. Når du ikke skal bruge den, kan du leje den ud til andre. Så får du dækket nogle af omkostningerne, og du bestemmer selv, hvor lang tid den skal udlejes, og hvor meget det skal koste. Udover at vores medlemmer generelt behandler hinandens ting godt, er bilen også fuldt forsikret via Tryg i udlejningsperioden."

Lejeren betaler for strømmen

Er indtægten skattepligtig?

"Som reglerne er lige nu, har du et personligt fast bundfradrag på 10.200 kr. om året, når du lejer din bil ud. Så du skal ikke betale skat af de første 10.200 kr. Når fradraget er brugt, kan du trække 40 pct. fra den del af lejeindtægten, der overstiger fradraget, hvorfor det "kun" er 60 pct. af lejeindtægten, som du herefter skal betale skat af."

Hvem, betaler for strøm?

"Alle der leaser en elbil hos GoMore får én måneds gratis strøm hos vores samarbejdspartner E.ON. Derefter betaler leasingtageren selv for strøm. Hvis man lejer den ud, så er strøm, ligesom brændstof, en udgift, lejeren betaler. Typisk så låner lejeren ladekortet med i lejen".

Læs mere hos GoMore.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...