Tesla fører an i dette felt på motorvejen, ligesom de fører an i sænkelserne af priser på det danske bilmarked.

© Søren Juul

Tesla-chok skaber "100-årshændelse" på det danske brugtmarked

Teslas enorme prishug får fortsat danskerne til at vælte ud på brugtmarkedet. Men markedet begynder at finde sit leje.

24. januar 2023 af Jakob Illerup

“Hundredeårshændelse”

Danskerne bliver ved med at strømme til brugtmarkedet for elbiler i rekordtal, efter Tesla chokerede det danske bilmarked ved at sende prisen i bund på deres mest populære modeller.

Hos brugtbilsdatabasen Bilbasen slår mængden af besøgende alle rekorder. I sidste uge havde de næsten 200.000 flere besøgende end i uge 1. Samtidig er der oprettet over 40.000 søgeagenter, der holder øje med priserne på de cirka 1.000 Tesla'er, der er til salg.

“Den brede interesse for brugte elbiler er helt ekstraordinær. Hvert eneste tal er et udtryk for en helt vild situation. Meterologiske begivenheder opgøres i hundredeårsbegivenheder, og det her er en af slagsen på bilmarkedet,” siger Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen, til Bil Magasinet.

På nogle områder er Tesla-interessen steget 10 gange i forhold til normalen på Bilbasen.dk. Nogle dage har der nemlig været over 50.000 daglige søgninger på Tesla-modeller mod gennemsnittet på 5.800 sidst i 2022.

Tallene gælder for Bilbasen.
© Bilbasen

Handling bag tallene

Ikke nok med, at der er rekordmange, der holder skarpt øje med brugtmarkedet, så bliver der også solgt biler.

“Der bliver ikke bare kigget, der bliver solgt rigtig mange Tesla'er og andre elbiler. Inden prisnedsættelsen var brugte elbiler faktisk ret billige i forvejen, og når dén så kom, så slår folk til,” siger Jan Lang.

Ifølge Bilbasen får brugtvognsforhandlerne også masser af klik på deres hjemmesider, emails og telefonopkald.

© Søren Juul

Markedet begynder så småt at sætte sig

Der er dog tegn på, at priserne er begyndt at finde sit nye leje. Selvom marginalt flere elbiler blev justeret i pris i sidste uge sammenlignet med uge 2, så faldt gennemsnittet af hvor meget de blev sat ned. Fra 32.914 kr. i uge 2 til 24.105 kr. i sidste uge. I alt er 41 procent af elbiler til salg på Bilbasen sat ned i pris.

“Jeg forventer at i løbet af 5-6 uger, så er vi på et niveau igen, hvor markedet har sat sig på det nye lavere prisniveau,” vurderer Jan Lang.

Men Jan Lang regner dog med, at der går noget tid endnu, inden aktiviteten på markedet stilner af.

“Interessen vil forsætte noget tid endnu. Vi ved at søgeagenterne bliver oprettet og er aktive i de cirka 7 uger, som købsprocessen tager," afslutter han.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...