Tag taxatur i Tesla Model S

TaxiNord indsætter den store elbil i daglig drift som taxa

1. november 2013 af Bil Magasinet

Taxikunder i hovedstadsregionen kan se frem til en køreoplevelse ud over det sædvanlige, når 4x48 TaxiNord sætter sin nyanskaffelse i drift i denne uge.

”Vi har mange kunder, der efterspørger grøn transport, og derfor har vi naturligvis holdt øje med udviklingen for at finde drivmidler med en grønnere energikilde, der var velegnet til taxikørsel”, fortæller direktør Carsten Aastrup fra 4x48 TaxiNord.

Udfordringen var at finde en bil, der både var solid, driftssikker, lydløs og på alle måder robust, og som samtidig kunne opfylde krav til komfort, rummelighed og elegance. Valget faldt på den amerikansk producerede Tesla S, som er en solid, men alligevel elegant bil på 2,2 tons, der flytter sig lydløst fra 0 til 100 km/t på ca. 5 sekunder. Den kører omkring 450 km på en opladning, der indtil videre vil finde sted fra en oplader ved selskabets kontor.

Fremtidigt afgiftsforhold for elbiler er ukendt
”Vi har længe forsøgt at få politisk opbakning til en offentlig medfinansiering af et forsøg med de store el-drevne biler som taxi’er. Men eftersom det trækker ud med en tilskudsordning, har vi valgt selv at investere hele beløbet på mere end 800.000 kroner, så vi hurtigst muligt kan få de nødvendige erfaringer," understreger Carsten Aastrup.

"Herefter håber vi, at disse erfaringer  vil skabe fornyet politisk interesse om el-drevne biler - og en afklaring om fremtidige afgiftsforhold."

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...