Se Youxia X - den kinesiske Tesla S

Kineserne tager nu kampen op mod Tesla med deres egen helt nye kopi - af en Tesla S

28. juli 2015 af Christian Thestrup

Nu skal man jo altid passe på med at beskylde andre for at stjæle, men når det kommer designet af nye kinesiske biler, er det ofte svært at finde et andet ord. Bare spørg Porsche, der i foråret måtte se en kopi af deres Cayman blive præsenteret i Kina. Eller Mercedes, der måtte opgive kampen mod en kinesisk kopi af deres G-Klasse.  

Og nu er turen så kommet til Tesla, som disse billeder fra CarNewsChina.com viser. Det kinesiske firma Youxia Motors, der holder til i Shanghai, har lavet lavet en el-bil, der minder utroligt meget om Tesla S – både ind- og udvendigt.

Den nye model er netop blevet præsenteret under navnet Youxia X. Bilen er drevet af en elektrisk motor, der er opgivet til at yde 367 hk, hvilket skulle være nok til at sparke bilen fra 0-100 km/t. på 5,6 sekunder.

Tesla er dog ikke den eneste bil, kineserne har kigget på, da de skulle designe deres nye el-bil. Forlygterne på Youxia X ligner nemlig lidt dem, der sidder på Ferrari 458, mens baglygterne godt kunne sende tankerne i retning af konceptmodellen Lexus LF-LC, der blev præsenteret ved biludstillingen i Genéve i 2012. Du kan selv sammenligne med billedet af den røde Lexus her nedenunder, for måske er det bare os... 

Ligesom i Tesla S styres bilens funktioner via den store skærm midt på instrumentbrættet. Bilens operativ-system er baseret på Android 5.0, men skulle også være kompatibelt med Apples iOS. Bilen har desuden indbygget WiFi, og al bilens elektronik kan styres via en fjernbetjening.

I forhold til Tesla S er kineserne dog gået et skridt videre og har selv fundet på nogle ekstra features til bilen. For eksempel består bilens front af et stort display, så du fx selv kan bestemme, hvilket logo du vil have forrest på bilen. Måske synes du, at Youxia X’s logo minder lidt for meget om Tesla (for det gør det), måske vil du gerne have det rigtige Tesla-logo, eller måske vil du gerne have Hello Kitty eller de røde dioder fra Knight Rider til at fise frem og tilbage i fronten af din nye bil. Uanset hvad er det nemt klaret med et tryk på en knap.

En anden ’ekstra’ feature er motorlyden. Hvor den originale Tesla S ikke siger en lyd, kan du i Youxia X vælge mellem forskellige indspillede motorlyde som for eksempel Ferrari 488 GTB, LaFerrari eller hvad med Jaguar F-Type?


Produktionen af Youxia X er planlat til at begynde til næste år, og man forventer, at prisen lander mellem 216.000 – 324.000 kr. Og hvad kan Tesla stille op? Tjah, hvis det det går, som det er gået med de andre bilproducenter, der synes, at kineserne er gået for tæt på, når de lader sig 'inspirere', så kommer der ikke til at ske mere. Så længe de ikke prøver at sælge bilen uden for Kinas grænser, kan de bare starte kopi-maskinen, uden at man kan stille noget som helst op.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...