Se Tesla-racer i aktion

Fremtidens racerløb bliver en stille, men forbandet hurtig omgang. Se bare denne Tesla Model S, der har været på en effektiv slankekur og fået øget sporvidde.

5. juli 2018 af Mathias Brandt

Du kender måske Tiff Needell fra det britiske bilprogram Fifth Gear. Han er en kombination mellem en racerkører og tv-vært. I denne video er han taget til Barcelona for at prøve den nye Tesla-racer. Bilen er bygget op omkring en Tesla Model S P100D, men er blevet strippet for vægt – næsten 500 kg er væk.

Det er dels gjort ved at fjerne alt unødvendig luksus, på nær den store skræm, som også findes i den almindelige Tesla. Alle pladedelene er udskiftet fra aluminium til det ultralette kulfiber-forstærket plastik CFRP, og vinduerne er polycarbonat i stedet for glas.

Skærmene er blevet udbygget, så de har kunne gøre sporvidden bredere og hjulene er monterede med et sæt Pirelli-slickdæk for maksimalt greb.

Bilen skal deltage i en løbsserie der hedder: Electric Production Car Series, hvilket er den første løbsserie med 100 pct. elektriske modificerede gadebiler. 

Der kommer kun til at være 20 Tesla-racere, der skal konkurrere mod hinanden. De skal efter planen kunne køre 90 km på en opladning - for fuld udblæsning. 

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.