Salget af elbiler er steget med 455 pct.

Det omfattende fokus på klimaet har i den grad ændret ved danskernes bilkøb. Sammenlignet med sidste år er salget steget voldsomt.

5. juni 2019 af Mathias Brandt

Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at et af de helt store emner i valgkampen har været klimaet. Og det tyder på, at det i den grad også påvirker danskernes bilkøb. Særligt det øgede fokus på den grønne omstilling i transportsektoren, som inkludrer roadpricing, miljøzoner og grønne ejerafgifter har fået danskerne til at kigge på andre typer biler. Salget af elbiler i maj er steget markant over de seneste år. I maj 2018 blev der solgt 76 elbiler, hvor der i maj 2019 er blevet solgt 422 elbiler – det er en stigning på intet mindre end 455 procent. Antallet af solgte elbiler har i hele 2019 været højt og det forventes også at tallene bliver ved med at stige.

De grønne biler bliver fortsat mere populære. Det er herligt at se, da det er et skridt i retningen mod et grønnere Danmark. Men på trods af en opadgående kurve, er der stadig tale om meget små mængder i forhold til de konventionelle biler. Derfor mener De Danske Bilimportører også, at man fra politisk hold er nødt til at sikre stabile rammevilkår. Det giver både forbrugerne og branchen ro til, at de trygt kan investere i teknologien” uddyber direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Plug-in hybridbilerne har haft et fint salg i maj. Der er i maj kommet 199 plug-in hybrider på de danske veje, sammenlignet med sidste år, hvor der kom 218 nye hybrider på vejene, er det et lille fald på under 9 procent. 

Det samlede salg for både elbiler og plug-in hybrider er i årets første fem måneder meget højere end i samme periode 2018. Salget for elbiler og plug-in hybrider i årets første fem måneder ligger samlet på 3.476, hvilket er en stigning på næsten 94,8 procent sammenlignet med de 1.784 elbiler og plug-in hybrider der blev solgt i januar – maj sidste år.

Tesla har solgt klart flest elbiler i 2019

Når det kommer til elbiler, så er Tesla det mærker, der klart topper listen med 741 solgte biler i årets første fem måneder. Det er specielt lanceringen af deres nye Tesla Model 3, som danskerne har ventet længe på. 

Nummer to på listen er Hyundai, med 363 solgte elbiler. Koreanske Hyundai har i de seneste par år har satset massivt på elbiler - Kona Electric er kommet på markedet med lang rækkevidde til dansker-venlige priser. 

Nummer tre på listen er BMW, som stadig formår at holde dampen oppe, når det kommer til at få solgt deres BMW i3 - de har i perioden 1. januar – 31. maj 2019 solgt 238 elbiler. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...