© Tesla

Priserne på Tesla’s mest populære modeller STYRTDYKKER

Grundet en effektivisering i produktionskæderne bliver priserne på Tesla’s to mest solgte modeller reduceret markant fra dags dato, hvilket sender chokbølger gennem bilverdenen.

13. januar 2023 af Emil Winter

Produktionskæderne sender priserne i bund

Elbilsmarkedet står overfor en massiv omvæltning, efter Tesla har meddelt, at priserne på Tesla Model Y og Tesla Model 3 pr. 13. januar 2023 vil falde med henholdsvis 20-30 procent og 20-25 procent.

I en tid med økonomisk usikkerhed på verdensplan og global inflation sender meldingen chokbølger gennem bilverden.

Mens verdensøkonomien presses fra flere sider, har Tesla nemlig formået at effektivisere deres produktionskæder så markant, at de nu kan foretage de historiske prisfald. Særligt har Tesla fokuseret på at regionalisere deres produktion.

Eksempelvis har åbningen af en Tesla-fabrik i Berlin tilbage i marts 2022 har bidraget til et fald priserne i Europa - specielt for Model Y, der bliver produceret netop i Berlin. Det fremgår af Bilbasen.dk.

Chokmelding efter rekordår

Prisfaldet vækker yderligere opsigt, da det kommer i kølvandet på et rekordår for Tesla, der i 2022 øgede deres leveringstal med 40% på verdensplan. Desuden var Tesla Model Y den mest solgte bil i hele Europa så sent som i november, ligesom Model Y også var den mest solgte bil i Norge i 2022.

Bilbasens Jacob Dalby skriver, at det i kølvandet på Tesla’s chockmelding bliver interessant at følge med i, hvordan de øvrige elbilfabrikanter reagerer på prisfaldet, men i høj grad også hvad det har af betydning for salg af brugte og importerede Tesla’er i Danmark. 

Tesla’s skandinaviske pressechef bekræfter, at priserne på Model Y og Model 3 pr. dags dato vil se ud som følger:

Tesla Model 3:

Standard Range: 359.990 kr.

Long Range: 419.990 kr.

Performance: 469.990 kr

Tesla Model Y:

Standard Range: 374.990 kr.

Long Range: 429.990 kr.

Performance: 502.896 kr

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...