Pølse-testen: Se hvad der sker, hvis du får fingeren i klemme i en Tesla-dør

Dørene i den nye Tesla Model X er ekstravagante og imponerende, men noget tyder på, at du ikke har lyst til at få fingeren i klemme de forkerte steder. Vi har eksperimenteret med lidt forskellige madvarer.

2. november 2016 af Mathias Brandt

Det lader til, at sikkerhedssystemet ved dørene i Tesla Model X ikke er fuldstændig idiot-sikkert. Der er nemlig ikke nogen modstandssensor i den øverste del af døren, og derfor vil den heller ikke umiddelbart opfange, hvis der kommer en finger i klemme. 

Vi har forsøgt med en grillpølse, en agurk og en gulerod.

Hårde nødder

De valnødder, vi viser i videoklippet nedenfor, valgte vi alligevel ikke at bruge, da de andre genstande i høj grad illustrerer problemet, og vi var ærlig talt nervøse for, om bilen kunne tage skade af de hårde nødder.

For en god ordens skyld har vi pakket pølsen, agurken og guleroden ind i film, så vi ikke sviner i den fine bil.

Tesla's kommunikationsansvarlige i Danmark, Maria Lantz, skriver følgende i en mail til Bil Magasinet:

- Tesla sætter altid sikkerheden først, og derfor er der både sensorer og en række manuelle funktioner, som kan styre dørene (touchskærm, dørhåndtag, nøgle og en udvendig sensorliste i bunden af døren). Men i lighed med alle andre former for bildøre skal man selvfølgelig være opmærksom, når man lukker dem.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.