Tesla er klar til at afsløre den nye Model 3
Tesla Model 3 på vej

Nu vil Tesla endelig vise den nye Model 3

Tesla har nu fastlagt en dato for præsentationen af den længe ventede indstigningsmodel, Model 3

16. marts 2016 af Christian Thestrup

Prisen på den nye Tesla Model 3

Der er blevet talt meget – og længe – om Teslas kommende Model 3. Mens de nuværende Model S og Model X mest henvender sig til folk, der tjener mere end kassedamerne i den lokale Netto tilsammen, bliver Model 3 nemlig Teslas nye indstigningsmodel, som ifølge rygterne kommer til at koste omkring en tredjedel af prisen for en Model S.  

Indtil videre har Tesla dog holdt bilen godt skjult, og det eneste, man har set af vognen, er forskellige kreative computer-animationer ligesom på nedenstående billede. Men! Nu oplyser Tesla, at de vil afsløre bilen på deres fabrik uden for Los Angeles den 31. marts.

Så langt kan en Tesla Model 3 kører på en opladning

Mens Teslas nuværende modeller har en rækkevidde på omkring 500 km., regner man med, at Model 3 kan køre omkring 320 km. på en opladning. Og selv om det ikke er så langt som S og X, er det stadig meget konkurrencedygtigt i forhold til de fleste andre elbiler på markedet.

Selv om bilen altså bliver præsenteret nu, skal du dog ikke regne med at se den på gaden lige forløbig. Tesla begynder at tage imod reservationer i deres butikker den 31. marts, mens ordrebørgerne bliver åbnet online den 1. april – i hvert fald i USA. Og i løbet af 2017 går Tesla så i gang med at producere de første biler.

Og man regner med at producere mange. Selv om der kører en del Model S herhjemme, er Tesla nemlig stadig en lille bilproducent i forhold til de fleste andre spillere på markedet, så det bliver spændende at se, om Model 3 kan ændre på det.

Se den danske pris på Tesla Model 3 her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...