Nu sænker Tesla prisen på Model S - og forkorter rækkevidden

Tesla lancerer ny indstigningsmodel med lavere effekt og kortere rækkevidde. Vi spørger, hvad i alverden meningen er med det.

12. juni 2016 af Steen Bachmann

Samtidig med den skandinaviske lancering af Model X offentliggør Tesla Motors en ny indgangsmodel. Model S 60 med bag- eller firehjulstræk (S 60D) genintroduceres med en rækkevidde på op til 400 km. Bilen har samme batteri som den hidtidige Model S 70, men med lavere effekt.

Hvorfor lave en elbil med lavere effekt og dermed kortere rækkevidde?

"Det skyldes, at flere kunder gerne vil have billigere variant af Model S. Det giver dem mulighed for at tilkøbe mere udstyr, og vi har faktisk flere kunder, der fortæller, at de ikke kører så mange miles om året, og egentlig ikke har brug for den ekstra rækkevidde," siger Jon McNeill, global salgschef for Tesla Motors.

Mener du virkelig det? 

"Ja, det er relevant for kunder, der måske ellers ikke ville have råd til en Model S. Det er i virkeligheden ikke anderledes end for andre bilproducenter, der laver flere varianter af samme model," lyder det.

Autopiloten koster 22.000 kr.

Model S 60 fås på gaden i Danmark fra 738.637 kr. med baghjulstræk. Her er gratis softwareopdateringer med nye sikkerheds- og navi-funktioner, gratis opladning fra Tesla's Supercharger-netværk over hele Europa og kort og navigation med trafikopdateringer i realtime.

Standardudstyr omfatter nøglefri adgang, sidekollisions-assistent, automatisk nødbremse, p-sensor og advarsel for køretøjer i blinde vinkler. Her er også LED-lygter, elklapspejle med varme, tre Isofix-beslag på bagsædet og stort hifi-anlæg.

Tesla's omtalte Autopilot koster 22.000 kr. Den gør bilen selvkørende på motor- og landeveje. Luftaffjedring koster 22.000 kr. og to ekstra børnesæder bagerst koster 26.400 kr.

0-100-tiden er 5,8 sek. og topfarten er begrænset til 210 km/t.

En eventuel senere opgradering af 60 kWh batteriet til 75 kWh øger rækkevidden med 19 pct. og koster 79.000 kr.

Der er otte års garamti på batteri/drivline og fire års garanti på bilen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...