tesla model s plaid
© Tesla

Nu kommer Tesla’s fuldstændigt VANVITTIGE modeller endelig til Danmark - de kan bestilles nu!

Tesla sender to modeller med over 1.000 hk til Danmark.

3. august 2022 af Patrick Boje Jensen

Absurd hurtige

Det er ikke fordi, at de Tesla’er vi hidtil har kunnet få i Danmark er sløve i optrækket. En Tesla Model 3 Performance rammer 100 km/t på 3,3 sekunder og kan sende selv den tykkeste tyrenakke til kiropraktor, hvis man trykker sømmet i bund et par gange.

Føles det alligevel for sløvt, er snart hjælp at hente. Tesla har nemlig givet de to største modeller - Model S og Model X - en tredje motor, der sender præstationstallene ind i en anden dimension.

I vanvidsversionen har de to biler fået efternavnet “Plaid” - en reference til komediefilmen “Spaceballs” fra 1987.

Det er ikke kun i en lige linje, Tesla Model S Plaid kan være med. I september 2021 tog den rekorden for elbiler på Nürburgring med en omgangstid på lige under 7 minutter og 36 sekunder.

© Tesla

To Plaid-modeller rammer Danmark

Tesla Model S Plaid når fra 0 til 100 km/t på bare 2,1 sekunder og har en topfart på 322 km/t. Den officielle rækkevidde bliver i omegnen af 600 km. Prisen bliver fra 1.447.016 kr.

Den store Tesla Model X Plaid må “nøjes” med en 0-100-tid på 2,6 sekunder og en topfart på 262 km/t. Rækkevidden er 528 km. Prisen bliver fra 1.488.616 kr.

I begge tilfælde yder Plaid-modellerne 1.020 hk, og de kan forudbestilles nu mod et bestillingsgebyr på 2.000 kr. Tesla forventer at kunne levere de første biler inden udgangen af 2022. 

Også den store SUV, Model X, har fået Plaid-behandlingen. Så kan du give ungerne kvalme, uanset om de sidder på anden eller tredje sæderække.

© Tesla

I USA, hvor de første Tesla Model S Plaid er blevet leveret til kunderne, har det været muligt at bestille bilen med et såkaldt yoke-rat. Vi har kontaktet Tesla for at få svar på, om det også bliver en mulighed i de danske biler. De oplyser, at de endnu ikke ved, om bilerne kan leveres med yoke-rat i Danmark.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...