Politi tager tesla i gaderæs hurtig 35 årig
© politi.dk

Nu falder hammeren! Tesla konfiskeret efter gaderæs

Thi kendes for ret: Hos tiltalte konfiskeres personbil, Tesla Model S

25. marts 2021 af Frederik Hauschildt

145 km/t i byen

En 35-årig mand er én Tesla Model S fattigere, efter dommerens hammer faldt i retten i Glostrup den 22. marts 2021.

Manden kørte den 1. maj 2020 ræs på en gade i Glostrup. Vejen var klassificeret som en del af en byzone, og fartgrænsen var således 50 km/t. Men det var ikke det, de færdselsbetjente, der var til stede målte. 145 km/t var nok til, at begge bilister blev sigtet for vanvidskørsel, og at Tesla'en kunne beslaglægges. Desuden blev føreren også idømt 30 dages betinget fængsel og én nettomånedsløn på 12.500 kr.

Politi tager tesla i gaderæs hurtig 35 årig

En Tesla som denne blev beslaglagt, og skal nu sælges af politiet. Overskuddet, den bringer ind, går til staten.

Ny lov er gældende

Der skal to til en tango, og Tesla'en var således ikke alene. Modstanderen var en VW Golf R, der på daværende tidspunkt ikke kunne beslaglægges, eftersom bilen ikke var ejet af føreren. I 2020 blev der vedtaget en lovpakke, der blandt andet betyder, at vanvidsbilister nu kan få konfiskeret bilen, selvom de ikke ejer bilen. Det gælder ikke for denne sag, da forbrydelsen skete i 2020, men fremover skal det altså afskrække fx ejere af leasingbiler, fra at køre vanvidskørsel. Og ifølge politiet, så hjælper det også:

”Jeg synes, at retssystemet sender en meget tydelig besked til dem, der kører ræs på offentlige gader og veje: Det her kan koste fængsel, kørekort, bøde og bil. Da vi oplever, at straffen nogen gange overrasker tiltalte i de her sager, håber jeg, en dom som denne sætter tanker i gang hos andre,” siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.


145 km/t er selvfølgelig nok til, at kortet ryger sig en tur. Men har du generelt styr på bødetaksterne for 2021? Ellers kan du finde dem her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...