Mystisk? Hvad blev der af Tesla's eldrevne lastbil, og hvorfor er den endt her?

I 2017 viste Tesla deres nye lastbil koncept frem, men siden har der været stille fra den front. Nu er lastbilen dog dukket op igen, men under lidt mere mystiske omstændigheder. Se med hér!

25. marts 2020 af Anders Richter

Tesla har travlt. De er i fuld sving med af levere de første eksemplarer af den nye Model Y til det amerikanske marked. Samtidig bokser de med de tyske myndigheder om at kunne bygge en Gigafactory udenfor Berlin, og mærkets Cybertruck rumsterer også stadig i folks bevidsthed. Men hvad blev der egentlig af den Tesla Semi – altså lastbilen – som mærket præsenterede som koncept i 2017? Den er netop blevet spottet på en ladvogn i Washington under nogle mystiske omstændigheder, men først lige lidt baggrundshistorie...

Baggrund for Tesla "Semi"

  • 2016: Den elektriske lastbil blev første gang nævnt i Tesla-sammenhæng i 2016. På det tidspunkt havde fabrikken angiveligt en fungerende prototype, som blev drevet af en stribe Model 3-elmotorer. "Semi"-navnet kommer fra amerikansk, hvor det betyder trækker. Det er altså en lastbil, der kan trække en stor trailer.
  • 2017: Lastbilen blev lanceret for verdenspressen ved et arrangement d. 16. november 2017, hvor Tesla forklarede at der ville komme to versioner. En med en rækkevidde på 480 km og en større med 800 km rækkevidde.
  • 2018: I marts 2018 fortalte Tesla så, at nu blev lastbilen testet ude i virkeligheden og med læs på. Det vil altså sige, at den nu kørte rundt med en fyldt anhænger. 
  • 2019: I juni 2019 fortæller Tesla at produktionen af den elektriske lastbil er sat til at starte i slutningen af 2020. Siden har Elon Musk dog udtalt, at det er svært at bygge nok batterier, og i øjeblikket vil personbiler blive forfordelt. Officielt siger de dog stadig, at produktionsudgaven af lastbilen vil komme på gaden i 2020 – dog kommer den i stærkt begrænset produktion. 

Mystisk Tesla Semi spottet i Washington

Og det bringer os frem til i dag, hvor der er blevet spottet noget mystisk på en trailer kørende på en amerikansk highway ved byen Olympia i staten Washington. 

Her er en rød Tesla Semi blev spottet på ladet af en konventionel lastbil, og der er et par ret mærkelige detaljer ved lastbilen:

For det første er den møgbeskidt. Ja, faktisk er det næsten ikke til at se for uvidende, at dette er Tesla's længe ventede el-lastbil.

For det andet ligner det, at forvognen på lastbilen nærmest er kollapset. Skærmkasserne er helt nede at kysse forhjulene.

Spørgsmålene til videoen er mange, og der er i hvert fald mange, som gerne snart vil have svar. En stribe af store amerikanske firmaer har nemlig lagt store bestillinger ind på Tesla's nye "Semi".

Pepsi har bestilt 100, Walmart 45, FedEx 20 og DHL 10. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...