ILAF_04_MitsubishiiMIEVjpg_big.jpg
ILAF_04_MitsubishiiMIEVjpg_big.jpgMitsubishi MIEV er en lille 4-personers elbil, der er tæt på at gå i masseproduktion© bilmagasinet.dk

Genève: Økobiler får en hel hal

Fremtidens biler får fuld international opmærksomhed de kommende dage

2. marts 2009 af Steen Bachmann

Øko-bilerne fylder mere end nogensinde årets store europæiske biludstilling i Genève i den vestlige del af Schweitz. Arrangørerne bruger en stor hal på over 2.000 m2 til miljøvenlige biler og køretøjer.

Målet er at skabe en sydende koncentreret udstilling af fremtidens biler og udveksling af knowhow om energiformer og ny teknologi. Her vil være præsentationer af den seneste forskning som den franske virksomhed MCE-5 fra Lyon, der udvikler en motor med variabel kompression. Det skulle betyde op til 35 pct. lavere forbrug på en konventionel forbrændingsmotor uden at det går ud over ydelsen, hvilken er en revolution.

Her er også store og små fabrikanter af elbiler, den lynhurtige Tesla Roadster, Dodge´s bud på en elsportsvogn delvist baseret på Lotus Elise-teknik, og en række prototyper og udstillinger fra førende europæiske tekniske universiteter. Udstillingen åbner for publikum torsdag.

Geneva International Motor Show, 5.-15. marts, entré 14 CHF (70 kr.) inkl. parkering.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...