Er Tesla på vej med en P100D?

En amerikansk hacker påstår, at han har fundet beviser for, at Tesla er på vej med Model S P100D

8. marts 2016 af Christian Thestrup

Der findes gode og onde hackere i verden. De onde er dem, som stjæler og ødelægger folks software, mens de 'gode' er dem, der kun hacker for at hjælpe firmaer med at finde svagheder i deres sikkerhedssystemer.

Amerikaneren Jason Hughes er en af de gode – siger han selv. Forleden lykkedes det ham i hvert fald at komme ind i sin Teslas nye firmware 7.1, og her fandt han tilsyneladende beviser på, at Tesla arbejder på en ny batteripakke, der skal danne grundlag for en Model S P100D. Og det lyder jo som lidt af en hidsig krabat.

Det var med dette kryptiske Tweet, at Jason Hughes sendte en hilsen til Tesla med besked om, at han havde opdaget deres hemmelighed. 

Her på Bil magasinet ville vi ikke ane, hvad manden talte om, hvis vi havde set hans Tweet, men nogle nørder knækkede hans kode, hvilket åbenbart gjorde Jason Hughes i så godt humør, at han postede et P100D-logo, som han også havde fundet i Teslaens firmware.


Tallet 100 refererer som bekendt til, hvor mange kW bilens batteripakke er på. Model S 70D er således på 70kW, hvilket er nok til at klare 0-100 km/t på 5,4 sek. Næste skridt på rangstigen er P85D med 85 kW, hvilket gør bilen i stand til at klare 0-100 km/t på 3,3 sekunder, og i sommer kom så storebror P90D, som klarer samme sprint på 3 sekunder. Derfor bliver det spændende at se, hvad en eventuel P100D bliver i stand.

Læs også: Her er Teslas nye Model 3

Enden på Tweet-rækken var i øvrigt, at Jason Hughes, der selv kører en Tesla P85D, skrev, at Tesla tilsyneladende havde forsøgt at nedgradere softwaren i hans bil som hævn, men at han havde afbrudt forbindelsen. Det resulterede i et svar fra Teslas administrerende direktør, Elon Musk, som naturligvis nægtede. "Det er ikke noget, jeg kender til. God hacking er en gave!" skrev han, så man må sige, at han tager hele sagen med højt humør.


Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...