© Maurizio Pesce/Flickr

Elon Musk jubler: I dette land kan benzinbiler snart være fortid

Nye benzin- og dieselbiler kan allerede om ni år være fortid hos et af vores nordiske nabolande. Et nyt forslag skal sætte en stopper for salget.

6. juni 2016 af Esben Skrumsager

Elbiler udgør allerede nu omkring 25 procent af salget af nye biler i Norge, men i løbet af få år kan den andel stige betragteligt, hvis de fire ledende partier i Norge får deres vilje. Partierne har nemlig foreslået, at salget af nye benzin- og dieselbiler skal indstilles fra år 2025. Det skriver DN.no.

Da historien ramte forsiden på de norske aviser i slutningen af den forgangne uge, tøvede Tesla-bossen Elon Musk ikke med at promovere det – i hans øjne – særdeles positive budskab.

- Sikke et fantastisk land. I styrer!, skriver toplederen på sin Twitter-profil.

Men før Elon Musk jubler over de norske udsigter til et rendyrket slaraffenland for elbilproducenter, skal han måske lige slå koldt vand i blodet et øjeblik. 

Ifølge de norske medier har det konservative parti Høyre nemlig dementeret, at partierne skulle være nået til enighed, og uden deres støtte kan det blive svært at få forslaget ført ud i livet, lyder analysen.

Under alle omstændigheder må vores nordiske naboer efterhånden have en helt særlig plads i hjertet hos Elon Musk. Norge er nemlig det land i verden med flest elbiler pr. indbygger.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...