Danske journalister giver Tesla fin pris

Motorjournalisternes Klub Danmark tildelte Tesla Æresprisen ved Årets Bil i Danmark 2014

29. oktober 2013 af Bil Magasinet

Motorjournalisternes klub Danmark (MKD) har i forbindelse med Årets Bil i Danmark 2014 tildelt Tesla Model S sin særlige Ærespris.

Juryens begrundelse:

Valget faldt på Model S, fordi Tesla med bilen ikke alene har skabt en fantastisk og brugbar elbil, men samtidig kreativt og vellykket har gentænkt, hvordan en bil kan indrettes og betjenes.

De øvrige indstillede kandidater var Volvo V60 Plugin Hybrid for verdens første plugin hybrid med dieselmotor, Renault Zoe for en elbil, der er til at betale, Toyota Auris Hybrid for et hybridsystem, der kan bruges til hverdag, Dacia Lodgy for sin ærlige markedsføring og Mercedes-Benz S-klasse for Magic Body Control (Mercedes-Benz var ikke repræsenteret ved kåringen).

Tesla Motors´ erklærede  mål er at udbrede og accelerere verdens skift til bæredygtig transport. Firmaet leverer avanceret teknologi til en række andre bilproducenter inklusive Mercedes-Benz og Toyota. Model S har modtaget et væld af internationale priser, blandt andet amerikanske Motor Trend's 'Car of the year', og i Consumer Reports, hvor modellen opnåede den højeste testscore nogensinde.

Tesla Motors blev grundlagt i 2003 og har leveret over 15.000 biler til kunder i 31 lande. Leveringen af Model S i Danmark begyndte september 2013.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...