Jeg fik start/luk-turen i feltets mindst larmende, men absolut ikke langsomste bil. Tesla Roadster Sport
Jeg fik start/luk-turen i feltets mindst larmende, men absolut ikke langsomste bil. Tesla Roadster Sport© bilmagasinet.dk

Alt er klart. Kom og kig - eller kør med

Racingfestival banen blev åbnet - og lukket fredag

9. april 2010 af Mikkel Thomsager

Banen til Racingfestivallen i Valby i København, hvor du kan få en tur med en professionel racerkører, blev åbnet - og lukket - fredag.

Det vil sige, alle racerkørerne kørte banen rundt to gange for at sikre sig, at den virker, hvorefter banen blev lukket igen med henblik på fejning og klargøring til lørdag morgen, hvor hele balladen starter kl. 8.00.

Prins Joachim kørte forrest i en Bugatti Veyron. Jeg kørte bagest i en Tesla Roadster Sport. Det var ikke planen, men pludselig fik jeg chancen og jeg sprang til.

Helt ærligt, så kom jeg lidt sent ud af starthullet, hvilket var lidt pinligt. Til gengæld havde jeg banen for mig selv, i hvert fald 1/2 omgang, før jeg havde indhentet de andre. 

Den siger ikke så meget - sådan en Tesla, men den er godt nok hurtigt.

Det er i øvrigt en forbavsende interessant bane. Der er mange 90 graders sving, og der er steder, hvor banen er særdeles smal, hvilket er skræmmende, når der står urokkelige betonklodser hele vejen. Men der er også plads til at køre sidelæns, og det gør racerkørerne meget gerne.

Bil Magasinet har assisteret med at bringe en Tiger Aviator fra producenten i England til arrangementet i Valby. Aviatoren kørte lige foran mig med Mik Kerchlango bag rattet sammen med en Ariel Atom med (den kendte) racerkører Thomas Wulff i førersædet. En dejlig udsigt og alt den lyd, som en Tesla ikke har.

Det bliver en god weekend, som jeg skal bruge i speaker-tårnet. Kom gerne og hils på.

Vores Aviator (den røde til højre) med Mik Kerchlango bag rattet og en Ariel Atom med (den kendte) racerkører Thomas Wulff klar til race samme med min Tesla, der stikker snuden frem.
Vores Aviator (den røde til højre) med Mik Kerchlango bag rattet og en Ariel Atom med (den kendte) racerkører Thomas Wulff klar til race samme med min Tesla, der stikker snuden frem.© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...