Suzuki Regina
Suzuki Regina© Suzuki

Vred Suzuki kommer til Genève

Mikrobilen Regina med det arrige ansigt får europæisk premiere

1. februar 2012 af Bil Magasinet

Den internationale biludstilling i Genève byder i år på to premierer fra Suzukis udviklingsafdeling. To biler, der er et bud på den næste fase indenfor privat persontransport.

Suzuki Regina vakte både opsigt og interesse på Tokyo Motor Show i december 2011. Derfor har Suzuki besluttet, at de får Europa-premiere på den internationale biludstilling i Geneve i begyndelsen af marts.

Suzuki Regina
Suzuki Regina © Suzuki

Regina hedder ikke Regina i Genève, men får det kedelige navn G70. Kan I lige få lavet det om, Suzuki marketingfolk?

Den er Suzukis vision om en global benzindrevet mikrobil med lav vægt og vindmodstand. CO2-udslippet er på 70 g/km, deraf navnet G70. Med en længde på godt 3,5 meter er den 10 cm kortere end Kia Picanto, mens egenvægten er holdt nede på 730 kg, hvor en Picanto 1,0 har en køreklar vægt på 970 kg. Suzuki skriver, at vindmodstanden er mindst 10 pct. lavere end for andre Suzuki-modeller i samme klasse.

Suzuki Regina
Suzuki Regina © Suzuki

Suzuki Regina
Suzuki Regina © SuzukiHybridudgave af Swift

© bilmagasinet.dk

Swift EV Hybrid, der i Europa hedder Swift Range Extender (turforlænger), kan køre 30 km på batteriet alene, og rækkevidden øges ved hjælp af en motordreven generator, der kan oplade batteriet under kørsel. Sammenlignet med en elbil, der er 100 pct. afhængig af kraft fra batteriet, har Swift Range Extender også et mere kompakt li-ion batteri, der er hurtigt at oplade, vejer mindre, bruger færre ressourcer og er billigere at producere.

Suzuki offentliggør flere detaljer om de to nyheder 6. marts i Genève. Vi følger sagen (og glæder os til at se den arrigt udseende Regina).

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...