Suzuki Vitara fra 194.990 kr.

Med en startpris 50.000 kr. under den billigste Nissan Qashqai har den nye Vitara potentiale i Danmark

27. februar 2015 af Steen Bachmann

Den danske Suzuki-importør offentliggør startprisen på den nye Vitara, der kommer til Danmark i april. Indgangsmodellen bliver Vitara 1,6 Comfort benzin med 5-trins manuelt gear, forhjulstræk, syv airbags, aircon, ratbetjent cd-radio med Bluetooth, fjernbetjent centrallås, el-ruder foran og multijusterbart rat som standard. Den kører op til 18,9 km/l og kommer til at koste 199.900 kr.

Modelprogrammet i Danmark kommer til at bestå af tre udstyrsniveauer: Comfort, Active og Exclusive. Til alle varianter kan tilkøbes AllGrip firehjulstræk til ca. 35.000 kr., og fra sommeren 2015 kan benzinmodeller med for- og firehjulstræk også fås med 6-trins automatgear.

Næste udstyrsniveau Active til 30.000 kr. merpris har også Infotainment system, klimaanlæg, 17” alufælge, LED kørelys, fartpilot med begrænserfunktion, læderrat, bakkamera og varme i forsæder og sidespejle.

Topmodellen Exclusive til yderligere 40.000 kr. kommer bl.a. med indtræk i læder/ruskind, navigation, LED nærlys, nøglefri betjening og trykknapstart af motor, p-sensor for og bag, automatisk viskerfunktion og lys for/bag, 17” alufælge i poleret design, Radar Brake Control og aktiv fartpilot.

AllGrip 4WD modellerne med Active udstyr er som Exclusive også udstyret med Radar Brake Control, aktiv fartpilot og bakkeholder.

Fås i to-farvet lakering

Vitara fås i 15 farvemuligheder, hvoraf seks er to-farvet med sort tag/sidespejle, og tre er med hvidt tag/sidespejle. Samtidig er det muligt, lokalt at skifte farve på fx instrumentpanel, ratkontakter, midterkonsol, kølergrill og side-dekor. Også færdige designpakker er en mulighed.

Vitara deler teknisk platform med Suzuki S-Cross. Den er 418 cm lang, 178 cm bred og 160 cm høj (den udgåede Grand Vitara var 430 cm meter lang). Bagagerummet er på 315 liter.

Ved lanceringen fås 1,6 benzin med op til 18,9 km/l og 1,6 diesel med op til 25 km/l, begge med 120 hk. Nye motorvarianter er på tegnebrættet til introduktion i 2016.

Det skrev vi i december 2014

Her er Bil Magasinets første indtryk af den nye Vitara fra december 2014:

Suzuki Vitara årgang 2015 kommer først til Danmark til april, men Bil Magasinet har netop været bag rattet af to forserie-eksemplarer, der i den kommende uge præsenteres internt for Suzuki's europæiske organisation. 

Bilerne fremstår i en mekanisk og finish-mæssig stand, der udover de sidste små- og finjusteringer af undervogn og støddæmpere svarer til den serieproducerede model, der går i produktion på Suzuki's fabrik i Ungarn i starten af 2015. Det er derfor muligt at få et realistisk første indtryk af bilen, der ikke deler en eneste komponent med sin forgænger.

Vitara bliver en klasse mindre, så den i størrelse faktisk svarer til den forrige Vitara fra 1998. Der skal nye og yngre kunder i butikken, og dem vil man lokke til med en mindre og mere personbil-agtig model. Designet er mere maskulint end den større familiebil, S-Cross, som Vitara deler platform og drivliner med, så tænk på den nye Vitara som en kompakt og kompetent konkurrent til Nissan Qashqai.

 

Importøren forhandler lige nu priser med Suzuki's europæiske organisation, og kan hverken oplyse priser eller udstyrsvarianter til det danske marked. Håbet er, at kunne tilbyde en forhjulstrukken Vitara med benzinmotor og 5-trins manuelt gear fra 215.000 kr. i mellemste udstyrsniveau, hvilket vil placere den cirka 35.000 kr. under billigste Qashqai. Du får detaljer i et kommende nummer af Bil Magasinet.

Vi følger sagen.

Er du interesseret i en ny Suzuki Vitara? Få 3 gode tilbud på den her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...