Suzuki SX4 S-Cross 1,6 gls

1. februar 2014 af Søren Juul

Ekstrem sidevind får den til at læne sig til siden, som sad der en elefant bag rattet, men den ensomme testbil på motorvejen holder kursen gennem den første vinterstorm. Jeg er på vej for at undsætte en strandet kollega på Tåstrup Station og får et fornuftigt indtryk af den nye S-Cross, der har en ok retningsstabilitet, en behagelig høj siddeposition og masser udstyr. Suzuki beskriver den selv som en SUV med de gode køreegenskaber fra en personbil tilsæt mere plads og råt look. Højbenet og med plastpaneler langs siden, så du ikke kører fast i skoven.

Og så alligevel ikke, for det her er en forhjulstrækker (4x4 kan fås), som du skal betragte som en konkurrent til f.eks. Nissan Qashqai og Peugeot 2008. To fine biler, som kræver en skarp pris, hvis de skal udmanøvreres: Og det er her, at SX4 S-Cross dumper med et brag. Jeg gætter testbilen til at koste omkring 180.000 kr., men prislisten siger 269.990 kr. plus 5.000 kr. for metallak.

Bevares, den har god benplads på bagsædet og et bagagerum på 430 liter, som kan rumme familieens oppakning. Udstyrslisten er imponerende med panoramaglassoltag, syv airbags, Bluetooth, klima, nøglefri start med videre på udstyrs­niveau GLS, men det hele bliver en ­parentes, når du lærer den at kende.

Undervognen er højbenet, så bilen er ikke så rap om hjørnerne som for eksempel en Swift. Men det ømmeste punkt er motoren, som nok er angivet til at køre 18,5 km/l (vi kørte 14,5 km/l), men mildt sagt virker arbejdssky. Under 3.000 o/min sker der intet, og når du giver gas er det mest motorstøjen, som du lægger mærke til. Benzinmotoren gør S-Cross lige så adræt og veloplagt som et nyfodret hængebug­svin.

Du kan få den med en diesel­motor med samme antal hestekræfter, men med næsten dobbelt op på drejningsmoment, som gør SX4 S-Cross til en helt anderledes veloplagt bil.  Suzuki er gode til at lave billige og velkørende biler, men til dén pris føles udstyrsorgiet her på GLS-udstyr eksklusivt som et kopi-stereoanlæg fra et tysk lavprissupermarked. Den bipper, som når du armerer en gammel tyverialarm, når du låser og åbner bilen, og plastikken er stenhård.

Selv en Dacia Duster frister mere.

Er du interesseret i en ny Suzuki SX4 S-Cross? Få 3 gode tilbud på den her

Suzuki SX4 S-Cross 1,6 gls

Pris: 269.990 kr.
Motor: R4, 1.586 cm3, 16V
Ydelse: 120 hk ved 6.000 o/min / 156 Nm ved 4.400 o/min
Topfart: 180 km/t
0-100 km/t: 11,0 sek.
EU-miks: 18,5 km/l

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...