suzuki s-cross 2022
© Suzuki

Danske priser på Suzuki S-Cross: Lanceres herhjemme 8. januar

Suzuki S-Cross fik en overhaling i 2017 og får nu endnu en opfriskning. Der meldes om brændstofforbrug på ned til 18,9 km/l

23. december 2021 af Emma Steensen

Veludstyret Suzuki til få penge

Suzuki S-Cross har været en tur forbi designernes tegnebræt og står ikke umiddelbart til en let genkendelse. 

Både inde og ude har crossoveren fået den helt store tur og fremstår noget mere SUV-agtig end dens forgænger fra 2017. Både eksteriør og interiør er blevet redesignet og moderniseret for at passe ind i 2022-markedet. Det nye udvendige design fremstår nu opdateret og moderne. Kabinen synes derimod gammeldags i sit udtryk.

Prisen stiger med 10.000 kr. sammenlignet med den foregående model, til gengæld er udstyrspakken blevet opdateret med ting som multimediesystem, 17" alufælge, varme i sidespejlene og en bunke sikkerhedsudstyr som tæller blandt andet fodgængergenkendelse for nødbremsen, vognbaneassistent med force-back, skiltegenkendelse og slingreadvarsel. 

Desuden inkluderer Suzuki også udstyr som automatisk nødbremse, aktiv fartpilot, LED lygter for og bag, el-ruder og aircondition, hvilket gør den nye S-Cross-indgangsmodel noget mere veludstyret end tilsvarende S-Cross fra 2017.

suzuki s-cross 2022 bagfra sort

Suzuki S-Cross med ny pris

Prisen for denne udstyrspakke og medfølgende S-Cross begynder ved 235.000 kr. 

Selv om meget af den nye S-Cross er tilsvarende nyt og moderne, er drivlinjen dog velkendt. Motoren bliver en 1,4 Boosterjet turbomotor på benzin med 129 hk og standard i alle S-Crosser er Suzukis 48V mild-hybrid teknik. 

Med hensyn til benzinøkonomi melder Suzuki ud at den WLTP-norm bliver 18,9 km/l, hvilket gør det relativt økonomisk, så længe den ikke sammenlignes med plugin-hybridmodeller i klassen. 

I forhold til gearkasser kan du vælge mellem en 6-trins manuel eller en 6-trins automatgearkasse. Desuden står valget mellem forhjulstræk eller firhjulstræk. Firhjulstrækket bliver Suzukis AllGrip Select system. 

Det nye multimediesystem indebærer blandt andet eksempelvis 360 graders kamera, trådløs Apple CarPlay opkobling, stemmestyring og visning af kørehistorik, hvoraf nogle af detaljerne afhænger af det valgte udstyrsniveau. 

Suzuki-forhandlerne inviterer til premiere fra den 8. januar og januar måned ud.

suzuki s-cross interiør

Suzuki S-Cross 2022

I S-Cross Comfort fra 234.990 kr. får du aircondition, 17” alufælge, LED for- og baglygter, multimediesystem med 7” farveskærm og bakkamera, el-ruder for og bag samt opvarmede sidespejle. Sikkerhed omfatter automatisk nødbremse, aktiv fartpilot, skiltegenkendelse, vognbaneassistent og slingreadvarsel.

I Active modellen toppes der op med nøglefri betjening, automatisk klimaanlæg, parkeringssensor for og bag samt blind-vinkel advarsel og advarsel mod krydsende trafik bag bilen. 

I Adventure finder man endvidere el-betjent panoramasoltag, læderinteriør og multimediesystem med 9” skærm, indbygget navigation og 360 graders kamera.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...