Suzuki Alto 2009
© bilmagasinet.dk

Suzuki Alto 2009

Bygges under japanske kvalitetskrav i Indien med ESC-system som standard

8. december 2008 af Steen Bachmann

Alto årgang 2009 er tegnet og designet hos Suzuki i Japan til europæiske behov. Den  bygges på en nyopført bilfabrik uden for Delhi, Indien, hvor der arbejdes i toholdsskift efter samme kvalitetskrav som hos Suzuki i Japan.

Suzuki Alto er 20 cm kortere og 9 cm smallere end Suzuki Swift, og fås kun med fem døre. På det indiske hjemmemarked er ESC-system ekstraudstyr, men i Danmark bliver det standard. For at tvinge prisen ned henter Suzuki Danmark kun tage én variant hjem, der har klapvinduer bagest i stedet for rullevinduer.

Bil Magasinet har kørt bilen på en lukket testbane ved fabrikken, og kan rapportere, at den 3-cyl. 1,0-liters benzinmotor kendt fra bl.a. Suzuki Splash og Opel Agila giver et godt afsæt. Motoren er tilpas støjdæmpet, og kan lide at få omdrejninger. Den yder 68 hk ved 6.000 o/min, mens momentet på 90 Nm ved 3.400 o/min ikke opleves som håbløst blodfattigt, da Alto kun vejer 925 kg i køreklar stand.

Kvaliteten svarer til prisen, og kabinen føles eller virker ikke specielt discount-agtig, heller ikke sammenlignet med en populær billigbil som Kia Picanto.

Pladsen på de forreste sæder er fin, mens vi savner benplads på bagsædet - det er dog ikke værre end i f.eks. en Kia Picanto, og fire voksne kan godt være her på kortere ture.

Prioriterer lav vindmodstand
Bagagerummet er lidt mindre end i Picanto på grund af karrosseriets afrundede form. Den japanske designer fortæller, at man har prioriteret en lav vindmodstand på bekostning af rummelighed, idet der oftest kun er en eller to personer i denne type biler i Europa. Vindmodstanden er med 0,30 cw uhørt lav, og bidrager til et EU-snit på 22,2 km/l. Alto er 350 cm lang, og har som øvrige Suzukier tre års garanti.

Suzuki Alto årgang 2009 vil kunne fås i Danmark fra maj. Et prisgæt fra importøren lyder på 99.900 kr. ekskl. levering, men inklusive ESC-system.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...