2021 Suzuki Across plugin-hybrid
2021 Suzuki Across plugin-hybrid

Hov, hvad er det: En Suzuki plugin-hybrid med mere end 300 hk?

Suzuki præsenterer resultatet af et samarbejde med Toyota om en opladningshybrid i den store mellemklasse med op til 75 km på el. Den kommer til Danmark, men hvad bliver prisen?

24. november 2020


I 2018 indgik Suzuki og Toyota en aftale om et strategisk samarbejde. Det går på udvikling af ny teknologi og om levering af biler, motorer og hybridteknologi fra Suzuki til Toyota og omvendt. 

ISuzuki Across er det første resultat af det strategiske samarbejde, som vi ser her på vores breddegrader.

Søsterbil til Toyota RAV4 plugin-hybrid

Bilen leveres og produceres af Toyota i Japan, og den er baseret på en Toyota RAV4 PHEV med firehjulstræk. Det vil sige en 2,5-liters benzinmotor uden trykladning med 185 hk og to elmotorer: En på forakslen med 182 hk og en på bagakslen med 54 hk. 

Systemydelsen er 306 hk og dermed er Across den kraftigste Suzuki i programmet. 0-100-tiden er angivet til 6,2 sek.

Plugin-hybridteknikken gør, at bilen har et forbrug i WLTP-norm på 100 km/l og et CO2-udsliå på 22 g/km. Batteriet er på 18,1 kWh og giver op til 75 km på eldrift.

Suzuki Across svarer til topudstyret RAV4

Udstyrsmæssigt placerer Across sig mellem Toyotas H3 Premium og H3 Style niveau. Fuld sikkerhedspakke med aktiv vognbaneassistent er standard, og det samme er udstyr som LED forlygter, indtræk i kunstlæder/stof, nøglefri betjening, elbagklap med fodsensor, multimediesystem med 9” skærm, 19” alufælge, P-sensorer med bremsefunktion og meget mere. 

Designmæssigt differentierer Across sig især med en anden front.

Prismæssigt ligger bilen med de nuværende afgifter på 499.990 kroner inkl. metallak og levering.

2021 Suzuki Across plugin-hybrid
2021 Suzuki Across plugin-hybrid

Den danske Suzuki-importør har ikke kunnet skaffe ret mange biler i år, og da der samtidig kører afgiftsforhandlinger, som meget vel kan få indflydelse på prisen i 2021, er man i venteposition.

De første biler er landet hos importøren, og nogle forhandlere vil få en bil ud fra denne uge. Meldingen fra dem er, at de fleste er solgt på forhånd. De næste biler kan leveres til foråret.

Suzuki Danmark forventer, at regeringen melder noget ud i løbet af kort tid, og vil offentliggøre pris og lancering for Across. 

Suzuki-udgave af Toyota Corolla

Der er iøvrigt yderligere en ny model på vej til Danmark som resultat af Suzuki/Toyota- samarbejdet, nemlig Suzuki Swace. Det er en model, der leveres af Toyota, og som baserer sig på en Toyota Corolla Touring Sports Hybrid. Den skulle efter planen blive lanceret i starten af 2021.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...