Sådan klarer Skoda Kodiaq og de andre nyheder sig i crashtest

EuroNCAP har endnu en gang gjort det onde ved en række nye biler – blandt andet Swift, Countryman og Kodiaq. Her kan du se, hvordan det gik.

31. maj 2017 af Esben Skrumsager


Der er mange ting at tage stilling til, når carporten skal have nyt indhold. Pris, brændstofforbrug og udstyrspakker er en del af det. Men med på listen over nogle af de vigtigste parametre finder vi sikkerhed.

Her er det europæiske sikkerhedsinstitut EuroNCAP garanten for omfattende tests af de nye biler på markedet, og nu er en ny række bedømmelser netop offentliggjort.

Blandt de nye biler finder vi blandt andet Skoda Kodiaq, som må regnes for at være en af de mest interessante modeller på markedet i år.

Se priser og specifikationer på Skoda Kodiaq her.

Resultatet af Kodiaq-crashtest

Den store SUV klarer testen hos EuroNCAP med topkarakteren fem stjerner. Det skyldes i høj grad sikkerheden for bilens fører og passagerer, hvor de på parametrene "Voksen sikkerhed" og "børnesikkerhed" får henholdsvis 92 procent og 77 procent.

I bedømmelsen trækker det dog ned, at bilen ikke fås med aktiv motorhjelm, som ville kunne have beskyttet fodgængere i tilfælde af en påkørsel.

Det er særligt i kategorien "sikkerhedssystemer", at Skoda Kodiaq halter. Den manglende vognbaneassistent, som dog kan tilkøbes som ekstraudstyr, trækker ned i bedømmelsen i denne kategori.

Men trods enkelte mangler er Skoda Kodiaq den bedste blandt de senest testede biler fra EuroNCAP. Også Mini Countryman får fem stjerner. Det samme gælder Nissan Micra i versionen med ekstra sikkerhedspakke, mens den uden pakken må tage til takke med fire stjerner.

Suzuki Swift er denne rundes bundprop med fire sikkerhedsstjerner med sikkerhedspakke. Uden det supplerende sikkerhedsudstyr opnår den blot tre stjerner.

Resultater fra EuroNCAP – forår 2017

★★★★★ – Skoda Kodiaq
★★★★★ – Mini Countryman
★★★★★ – Nissan Micra (med sikkerhedspakke)
★★★★☆ – Nissan Micra (uden sikkerhedspakke)
★★★★☆ – Suzuki Swift (med sikkerhedspakke)
★★★☆☆ – Suzuki Swift (uden sikkerhdspakke)

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...