biler parkeret ved siden af hinanden
© bilmagasinet.dk

Nedvejning er den nye afgifts-finte

Få den tilladte totalvægt på din varebil sat ned under 2.001 kg, og slip billigere i afgifter

15. juni 2010 af Steen Bachmann


Danske bilister og bilforhandlere er verdensmestre i at finde måder at slippe billigere i skat og afgifter på. Efter at regeringen har lukket hullet, der gjorde det attraktivt at bygge varebiler om til personbiler, er der stadig en mindre, men let tilgængelig måde at slippe billigere på. Den går ud på at sænke varebilens tilladte totalvægt.

Eksempel med Suzuki Grand Vitara Van 1,9 DDiS GLS, 2007, til salg på BilBasen

1. Finten omfatter biler med en totalvægt på 2.001 kg og derover - og som før april 2007 blev belagt med 30 pct. indregistreringsafgift. For eksempel Grand Vitaraen her.

2. Den såkaldte tillægsafgift for privat anvendelse er på 5.040 om året, så sammen med vægtafgiften har Grand Vitaraen en årligt afgift i omegnen af kr. 9.000. Det er svært at sælge en bil med så tunge, faste ekstra omkostninger.

3. Den nye finte går ud på at sætte den tilladte totalvægt ned til under 2.001. kg. Det sker via et syn til ca. 400 kr.

4. Ejeren betaler så ny registreringsafgift som en 95 pct. varebil, og kommer til gengæld ned på en tillægsafgift på kun kr. 900 årligt sammen med en lavere vægtafgift. Derved spares der op til 5.650 kr. i afgifter hvert år i resten af bilens levetid.

5. Den nye registreringsafgift er ikke så stor, som man umiddelbart skulle tro. Især ikke hvis bilen er ældre. F.eks. koster det kun ca. 3.500 kr. én gang for alle, hvis bilen er 30.000 værd og ca. 7.000 kr., hvis værdien er 50.000 kr.

Virksomheden nedvejning.dk tilbyder at udføre det hele for 695 kr. Kunden skal kun melde sig til på nettet. og så klarer de sagsforløbet overfor Skat, herunder procedurer, korrekt udfyldelse af blanketter, vurdering af bilens værdi, afgiftsberegning m.m.


Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...