SUZUKI JIMNY LYSEN EDITION - AEROOVER G62


Heyyy, mangler du en Mercedes G-klasse? Hvad med en Suzuki?!

Den nye Suzuki Jimny er på rekordtid blevet en kultbil. Nu er den til salg på Biltorvet med et bodykit, der får den til at ligne en Mercedes-Benz G-klasse

9. november 2020 af Gustav Reeh Persson

Suzuki med stjernestøv

Der er ingen tvivl om, at vi elsker Suzuki Jimny. Vi elsker designet, der er det mest hårdkogte terræn-design nogensinde i så nuttet en pakke. Vi elsker, at den skiller sig ud ved at være helt sin egen – og så alligevel have en fjernt beslægtet storebror. Den ligner nemlig en Mercedes G-klasse både i design og terrænegenskaber - der er bare lige det med størrelse og pris... 

Forskellene bliver her reduceret kraftigt med et bodykit til Jimny. Om det er en succes må du selv vurdere, men tænk lige over, at G-klassen koster fra ca. 2 mio. kr. på danske plader. Og nu er der altså en noget billigere Suzuki Jimny med G-klasse bodykit til salg på Biltorvet.dk.

SUZUKI JIMNY LYSEN EDITION - AEROOVER G62

Japansk stjernestøv solgt til en dansker!

Vi grinte lidt, da et japansk firma sagde, at de ville transformere Suzuki Jimny til en Land Rover Defender eller Mercedes G-klasse, læs her. Ikke desto mindre var vi vilde med ideen. 

De sagde, at bodykittet ville blive lanceret i 2019 og altså var der en dansker der var med på ideen, for her er det samme bodykit blevet brugt til en Suzuki Jimny, der er til salg på biltorvet. 

Selve Suzuki Jimny'en er i annoncen fra 2019, så man kan spekulere, hvorvidt køberen vidste at Suzuki'en skulle have Body kittet på da han købte den!

SUZUKI JIMNY LYSEN EDITION - AEROOVER G62

Terræn og prisen er lige i øjet

Desuden skal man ikke undervurdere hvor meget terræn, den egentlig kan klare! Det er ikke kun for sjov, for Suzuki Jimny kommer med 4 hjulstræk, lavgear, øget frihøjde og bakkeholder. Så den klarer det meste og der er det til dens fordel, at den ikke vejer meget.

Bilen står med en masse ekstraudstyr og en lav pris i forhold til Mercedes G-klasse, men er en anelse dyr i forhold til en normal Suzuki Jimny. 

Prisen for denne hvide skønhed er 319.900 kr. Kittet er fundet til 50.000 kr. separat og ekstra omkostningerne ved en omlakering er ikke taget med. En "normal" Suzuki Jimmy med adventure pakken står i 264.990 kr., men så kan du ikke fortælle at du har en G-klasse...

Vi skrev allerede om slægtskabet mellem de to biler i juli nummeret fra 2019. Sådan starter den artikel:

I denne artikel bevæger vi os dog et skridt længere væk fra det normale test-fokus. Vi synes nemlig, at det ville være en god idé, hvis den nye Jimny mødte den bil, som den tydeligvis har hentet en hel del inspiration fra: Mercedes Geländewagen.

Flere har da også bemærket, at den lille japaner reelt ligner en G-klasse i miniformat. Faktisk kan man også købe et (dog uoriginalt) bodykit til Suzuki’en, der yderligere får den til at ligne en Geländewagen, hvilket styrker slægtskabet mellem de to yderligere. Bodykit eller ej er de to biler på én og samme gang nært beslægtede og langt fra hinanden.

I ånden har de samme udgangspunkt: Nemlig at skulle bruges til at transportere personer rundt i barskt terræn. De vælger dog at løse deres opgaver på helt forskellige måder. Der er ingen tvivl om, at Geländewagen er blevet mere luksuriøs og kraftfuld, som årene er gået – og måske var det bedste match til Jimny en tidlig og ikke mindst skrabet militær-variant.

Hvis du i fremtiden ikke vil gå glip af historier som denne, kan du få abonnement på Bil Magasinet her!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...