Første test: Suzuki Vitara får comeback

Kan importøren forhandle attraktive priser hjem, har den helt nye Vitara potentiale til at blive et danskerhit

26. november 2014 af Steen Bachmann

Suzuki Vitara årgang 2015 kommer først til Danmark til april, men Bil Magasinet har netop været bag rattet af to forserie-eksemplarer, der i den kommende uge præsenteres internt for Suzuki's europæiske organisation. 

Bilerne fremstår i en mekanisk og finish-mæssig stand, der udover de sidste små- og finjusteringer af undervogn og støddæmpere svarer til den serieproducerede model, der går i produktion på Suzuki's fabrik i Ungarn i starten af 2015. Det er derfor muligt at få et realistisk første indtryk af bilen, der ikke deler en eneste komponent med sin forgænger.

Vitara bliver en klasse mindre, så den i størrelse faktisk svarer til den forrige Vitara fra 1998. Der skal nye og yngre kunder i butikken, og dem vil man lokke til med en mindre og mere personbil-agtig model. Designet er mere maskulint end den større familiebil, S-Cross, som Vitara deler platform og drivliner med, så tænk på den nye Vitara som en kompakt og kompetent konkurrent til Nissan Qashqai.

Er du interesseret i en ny Suzuki Vitara? Få 3 gode tilbud på den her

Importøren forhandler lige nu priser med Suzuki's europæiske organisation, og kan hverken oplyse priser eller udstyrsvarianter til det danske marked. Håbet er, at kunne tilbyde en forhjulstrukken Vitara med benzinmotor og 5-trins manuelt gear fra 215.000 kr. i mellemste udstyrsniveau, hvilket vil placere den cirka 35.000 kr. under billigste Qashqai. Du får detaljer i et kommende nummer af Bil Magasinet.

Vi følger sagen.

Er du interesseret i en ny Suzuki Vitara? Få 3 gode tilbud på den her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...