© bilmagasinet.dk

Første billeder: Suzuki Swift 2011

Får ny 1,2-liters benzinmotor og lavere forbrug. Men hvorfor får den ikke også nyt design?!?

15. juni 2010 af Steen Bachmann


Suzuki har præsenteret den nye Swift på et stort arrangement på fabrikken i Ungarn foran koncernens ledelse, Ungarns premierminister og en lang række VIP'er. Swift 2011 skal bygges over hele verden og har lavere forbrug og C02-udslip end forgængeren, højere sikkerhed, og så bliver den ifølge skaberne lige så køreglad som den nuværende model fra 2004. Vi kan tilføje, at de så glemte at give den et nyt design, men lad det ligge, til vi ser den i virkeligheden.

Ny benziner
Mest interessante nyhed er en nyudviklet 4-cylindret benzinmotor på 1,2 liter. Den erstatter den nuværende 1,3-liters, og har variabel styring af indsugnings- og udstødningsventiler (Dual VVT). Ydelsen er 94 hk ved 6.000 o/min og 118 Nm ved 4.800 o/min, og EU-miks angives til 20,0 km/l. CO2-udslippet er 140 g/km.

Suzuki har licensproduceret Fiats 1,25-liters turbodiesel i Ungarn i efterhånden en del år, og viderudvikler den til den nye generation af Swift. Den får et snitforbrug på 23,8 km/l, men det er tvivlsomt om dieselvarianten kommer til Danmark (den nuværende Swift med dieselmotor er ikke på lager herhjemme på grund af svigtende salg).

Konstruktionen
Suzuki melder om udbredt brug af højstyrkestål i den nye konstruktion - det gør det muligt at bruge mindre stål, og dermed opnå lavere vægt. Der er 20-25 mm bredere sporvidde, øget vridningsstabilitet, større og lavere profiler på de standardmonterede dæk og mere sporty køreegenskaber i sving. Med hensyn til sikkerhed loves der især god beskyttelse af fodgængere ved påkørsel.

I kabinen er der anvendt sort som grundfarve og med sølvmetal som kontrast.  

Modellen kommer til salg fra efteråret 2010 i Europa, herunder i Danmark.

© bilmagasinet.dk

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...