© bilmagasinet.dk

Facelift: Suzuki SX4

Ny front, mere udstyr og lavere priser gør SX4 attraktiv igen

4. januar 2010 af Steen Bachmann

Den faceliftede udgave af SX4 får tilnavnet CombiBack, hvilket er en sammentrækning af Combi og Hatchback.

Den har fået ny kofanger, kølergrill og instrumentering, og der er ændret detaljer i kabinen: Ratkontakterne til betjening af radio/cd er nu belyste, og der er kommet bløde indlæg ved de integrerede armlæn i dørene. Her er nye støddæmpere og fjedre for at minimere og isolere støj og vibrationer fra motor, chassis og undervogn.

Den 1,6-liters benzinmotor med variabel ventilstyring og 16 ventiler har fået ny cylinderblok, nyt topstykke og nye knastaksler samt forhøjet kompression for mere effekt og bedre effektivitet. Sammen med en ændring af motorstyringen yder den nu 120 hk mod tidligere 107 hk. Topfarten er 185 km/t og 0-100-tiden 10,7 sek.

Ydelsen er steget med 12 pct., mens benzinforbruget er faldet med 8 pct. Den nye model kører 16,1 km/l i snit mod 14,9 for den tidligere. Det er bl.a. opnået via nedsættelse af friktionen i motor og stempler, en ny katalysator med mindre intern luftmodstand samt en ny variabel manifold, hvor indsugningsluften styres i forhold til motorens omdrejninger. Også højere kompression spiller ind her.

Fuld sikkerhedspakke i alle modeller
Som en del af faceliftet har alle SX4 CombiBack nu fået ESC-system med traction control og skivebremser på alle fire hjul. Her er 6 airbags, ABS med bremseassistent og EBD, pedalsikkerhedssystem (koblings- og bremsepedal frakobles) samt ISOFIX beslag til 2 barnestole. EuroNcap gav modellen maksimum point i sidebeskyttelse og 4 ud af 5 stjerner i frontal- og sidekollisionstesten i 2006. I fodgængertesten var den en af de mest ”venlige” biler med 22 point og 3 ud af 4 mulige stjerner.

Lavere priser
SX4 CombiBack falder i pris med ca. 15.000 kr. Priserne begynder ved 159.990 kr. for SX4 Combiback GL med elruder for, sædevarme og elspejle. GL Aircon har herudover  integreret og ratbetjent cd/radio, varme i sidespejle samt aircon for 171.990 kr.

SX4 CombiBack GLX har aut. klima, fire elruder, læderrat, nøglefri adgang, 16” alu,  tågelygter for, tagræling, beskyttelseslister, skærmkanter og skørtesæt. Prisen er  189.990 kr.

Merpris for 4-trins automatgear er 25.000 kr., mens en variant med Suzukis firehjulstræk, i-AWD, forventes at følge i foråret.

Er du interesseret i en ny Suzuki SX4 S-Cross? Få 3 gode tilbud på den her

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...