13 sekunder fra sejren i klassen sluttede Claus Steensen og Peter Petersen i årets første DM-rally. © bilmagasinet.dk

DM i Rally: Fin start for Suzuki

2.-plads til Suzuki Motorsport i rallypremiere

17. maj 2010 af Steen Bachmann

Suzuki Motorsport opnåede ved premieren på den danske rallysæson en andenplads til Claus Steensen/Peter Petersen (Ringsted/Sorø) i klassen for utunede biler op 1600 cm3, da årets første løb - Danboring Rally - blev kørt fredag og lørdag omkring Kjellerup. Det sjællandske mandskab sluttede efter mere end fem kvarters intens konkurrencekørsel blot 13 sekunder efter vinderne af klassen.

”Jeg kan godt være lidt ærgerlig over, at vi ikke gav bilen mere gas på de to hastighedsprøver, der blev kørt fredag aften,” indrømmer Claus Steensen. ”I løbet af lørdagen fik vi nemlig indhentet en hel del af det tabte. Da vi begyndte dagen, var vi 18 sekunder efter, og da vi gjorde klar til at skulle genoptage løbet efter den store pause, var vi bare tre sekunder efter.”

Netop den afsluttende fase af løbet blev afgørende for Claus Steensen/Peter Petersens muligheder for at tage sejren i klassen.

”På den første prøve efter pausen havde vi en afkørsel i et af de første sving. Bilen tabte bagenden, og da jeg rettede op, måtte vi med ned i grøften for at kunne komme videre. Til sidst tabte vi også en del sekunder, fordi det pludselig regnede meget, og vi havde valgt at køre på slicksdæk, hvor der ikke var skåret så store riller i,” forklarer Claus Steensen.

”Men alt i alt er jeg tilfreds med resultatet, for vi skal jo lige i gang med sæsonen, og det har været et meget godt rally. Det eneste problem, vi havde, var en bærearm, som slog sig løs, fordi vi fløj meget på en af prøverne, men vi har nogle gode folk med i Suzuki-teamet, så det tog dem bare 5-6 minutter at skifte den.”

Suzuki Motorsport med tre mandskaber
De seneste to års Danmarksmestre i den utunede klasse, Kenneth Madsen/Carina Møller (Dianalund/Tåstrup), skulle køre deres debutløb med en Suzuki Swift Maxi i den tunede klasse, men under de to hastighedsprøver fredag aften opstod der tekniske problemer, som ikke kunne løses, hvorfor holdet måtte udgå.

I klassen for utunede biler op 1600 cm3 deltog også René Harms/Peter Ciesla (Nørre Alslev/Holbæk). Mandskabet havde deres debut for Suzuki Motorsport, og de sluttede på en fjerdeplads i klassen.

”Det har været rart at være en del af Suzuki Motorsport, hvor alt omkring os bare har fungeret, men hvor vi selv ikke har givet tilstrækkeligt med gas,” siger René Harms. ”Resultatlisten taler desværre for sig selv. Vi slutter mere end tre minutter efter vinderne i klassen. Vi havde en afkørsel i Wikinger Rallye og måske hænger den stadig i baghovedet. I hvert fald har vi fået en røvfuld, og resultatet er lærepenge så det batter. Det er vel det, man kalder selverkendelse.”

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...