Suzuki every carry camper
© 3rd Place Camper

Det koster 500 kr. at leje verdens mindste camper

Et japansk firma har bygget det, der må være verdens mindste camper, og lejer den ud til glade campister.

2. oktober 2021 af Frederik Hauschildt

Mød 'K01 Every'

Charmen ved camping på hjul skal ikke nødvendigvis nydes fra tronen bag en Hymer's ror. Som vi erfarede, da vi drog ud i VW's dværg-California, så kan mindre sagtens gøre det. Derfor er japanske 3rd Place Camper's såkaldte 'K01' lige noget for os.

Bilen er en ombygget minivan af typen Suzuki Every, der ikke findes på det danske marked. Den er bygget til at udfylde det japanske Kei-reglement, der blandt andet dikterer, at bilen ikke må være længere end 3,4 meter, og at den ikke må udstyres med mere end 660cc og 64 hk af drivkraft.

Suzuki every carry camper
© 3rd Place Camper

Den ultimative studiebil

Du har alt, du skal bruge i den lille camper: En bruser? Tjek. En mikroovn? Jeps. Et TV? Det kan du tro. Strømudtag i både 100V og 12V drives af et omfattende batterisystem, der delvist fodres af et solpanel på taget, og delvist af motoren. Her er også en vandtank og en udfoldelig håndvask, så bruseren kan fungere som håndvask til service.

Der er intet decideret køkken i K01 - til gengæld er her en mikroovn, så du kan lave alt, der kommer fra minut-afdelingen af Japans svar på Føtex. Her er også masser af skabsplads, så du kan opbevare det længe nok til langvarige ture i felten.

Suzuki every carry camper
© 3rd Place Camper

Masser af plads!*

Suzuki Every kommer med i alt fire siddepladser, og de er også bevaret i 3rd Place's camper-version. Hvorvidt der er sovepladser til hele mandskabet er dog et andet spørgsmål: De bagerste sæder foldes fladt, og et sæt madrasser opbevares, så bagagerummet bliver til en seng. Her er to sovepladser*, hævder de fleste lokale anmeldelser.

Overetagen består af det udfoldelige tag, hvis bund med lidt ninja-snilde kan foldes op, mens man også selv sidder der. Bare sørg for, at koordiner med underboen, når blæren skal tømmes. Heroppe kan også være to personer*.

*Gælder ikke for nordboere.

Suzuki every carry camper
© 3rd Place Camper

Lejes til 500 kr. i døgnet

Hvis du ser solgt på at skulle på eventyr i den japanske natur, så koster det heller ikke en bondegård. Til 511 kr. kan du få 24 timer med K01, og det inkluderer også forsikring i tilfælde af ulykker. Hvis området under markisen skal udfyldes, så skal ting som stole, lanterner og Wi-Fi dog tilkøbes.

Er du interesseret i at læse mere om den japanske mikrocamper, kan du gå ind på 3rd Place Camper's hjemmeside her. Hjemmesiden er udført i forståeligt engelsk, og firmaet er ikke blege for at udleje til turister. Der er dog ting at være opmærksom på: Husk at få lavet et internationalt kørekort, og husk, at du skal have haft kørekort i mindst tre år. 

Vil du læse mange flere fede bilnyheder og andre sjove historier fra bilverdenen? Aktivér dit prøveabonnement på Bil Magasinet lige her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...