ny bil med automatgear

Danmarks billigste bil med automatgear

Suzuki Celerio fås nu med automatiseret gearskifte med uændret forbrug og trailervægt fra 103.990 kr.

2. juni 2015 af Bil Magasinet

Suzuki Celerio blev introduceret i Danmark i marts med fem døre, fem siddepladser og en trailervægt på op til 400 kg. Nu fås den med et nyt automatiseret gearskifte AGS (Automated Gear Shift) i varianten med 68 hk.

AGS-gearkassen har en elektronisk styret kontrolenhed for hydraulisk betjening af kobling- og gearskiftefunktion. Enheden er kompakt og er monteret direkte på transmissionen, hvilket giver et hurtigere og mere glidende gearskifte end normalt for et automatiseret system. Systemet har også en ”krybe-funktion”. Det vil sige, at når man slipper bremsen, triller bilen langsomt frem, selv om speederen ikke påvirkes. Dette kan være en fordel ved kø-kørsel og parkeringsmanøvrer.

ny bil med automatgear

Automatikken påvirker hverken trækevne eller brændstoføkonomi. Med AGS gear må Celerio fortsat trække en lille trailer på op til 400 kg, og EU-normen er uændret på 23,3 km/l. AGS har også en manuel indstilling, så føreren kan vælge selv at skifte gear. Det foregår via små klik med gearstangen og stadig uden brug af koblingspedal.

Merprisen i forhold til manuelt gear er 14.000 kr. i basisudgaven Comfort, der også har aircondition, fjernbetjent centrallås, elruder for og cd/radio med USB og Bluetooth.

I Celerio-programmet findes i øvrigt også en udgave med en såkaldt Dualjet-motor, som er udviklet med Suzukis nyeste miljøteknologi. Den yder også 68 hk med fem manuelle gear og kan køre op til 27,8 km/l.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...