Video: Rallykører slår sin egen hovedløse rekord på Isle Of Man

Rallykører Mark Higgins slår her sin egen sindssyge banerekord på Isle Of Man. Med 207 km/t i gennemsnitsfart skal blot et enkelt sving gå galt, før turen ender i en dødbringende katastrofe.

11. juni 2016 af Kenneth Jensen

Rekordtid på dødsrute

Mandag den 6. juni satte den rutinerede rallykører, Mark Higgins, sig ind i sin Subaru WRX STI for at slå sin tidligere fuldstændigt uhørte rekord på 19 minutter 15 sekunder på den 60,72 kilometer lange rædselsbane, Isle Of Man, der allerede i år har kostet to motorcykelkørere livet, skriver Autocar.

Banen er hjemsted for det dødsensfarlige motorcykelløb, The Isle Of Man TT, der egentligt er tilegnet motorcykler og foregår på almindelige afspærrede landeveje, der med en distance på 60,72 km indeholder mere end 200 sving. Løbet stiller fuldstændigt umenneskelige krav til kørerene, der har for vane at blæse helt uhæmmet igennem den snørklede bane, hvorfor mere end 250 personer er omkommet i løbet, siden det startede i 1907. 

Det lod dog ikke til at skræmme Mark Higgins, der er tre gange britisk rallymester og stuntmand i flere James Bond-film, da han i mandages i samarbejde med Subaru besluttede sig for at slå sin tidligere rekord fra 2014. 

Se videoen her (vi beklager den dårlige lyd):


Opgraderet legetøj

Da Higgins første gang satte rekorden, var det I en næsten standard Subaru WRX STI med 305 hk, hvor kun undervognen var blevet ændret. Denne gang er han gået et step op og har fået rallyfirmaet Prodrive til at opgradere bilen, så den bliver tunet specifikt til banen.

Subaru WRX STI Time Attack, som blien bliver kaldt, har foruden en opgradering af undervognen, også fået en større turbo i 2-liters boxer-motoren, der i høj grad deler hardware med en WRC-motor. Men hvor en den ville kunne klare 6500 o/min, formår TT-bilen at nå op på hele 8500 o/min.

Derudover er der blevet justeret ved aerodynamikken, og der er ikke mindst kommet et par nye Dunlop Sport Maxx slicks-dæk på rallybilen, der dermed klister sig til vejen, hvilket er essentielt i de dræbende hårnålesving. 

Sindssygskørsel

Dette så ud tilsyneladende ud til at være recepten! Efter en tid på blot 17:35,14 kørte den fartgalde brite over målstregen, og dermed slog han sin rekord med en gennemsnitshastighed på 207 km/t og en topfart på omkring 270 km/t! Higgins er født på øen og må derved siges at have en stor fordel, idet han kender hvert eneste sving på banen.

Rekorden gælder kun for biler, og der er stadig et stykke, hvis den samlede rekord på ø-løbet i år skal slås. Indehaveren af rekorden er lige nu motorcykelkøreren Michael Dunlop, der har tilbagelagt den faretruende rute på lige under 17 minutter (16:58,25), som du kan (hvis du kan holde det ud) se nedenfor.

Den rekord vil Mark Higgins forsøge at slå senere på året, som vil blive det sidste ud af tre planlagte forsøg i år fra rally-fænomenet.


Oplev Michael Dunlops vanvittige rekordtid herunder:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...