Tyv i julestemning? Afleverer bilen retur med brev og penge til benzin

"Jeg har lagt penge til benzin, og jeg undskylder mange gange for det chok og den bekymring, jeg må have forårsaget..."

2. december 2016 af Mathias Brandt

Subaru-ejeren Erin Hatzi fra Portland i USA fik sig en kedelig overraskelse, da han en morgen kom ud i indkørslen og kunne konstatere, at hans bil var blevet stjålet. 

Hatzi havde heldigvis overvågningskamera, som kan straks gennemgik. Til sin store undren så han en meget afslappet tyv, som blandt andet lod bilen stå i tomgang i 2-3 minutter, før vedkommende kørte væk.

Hatzi meldte selvfølgelig straks bilen stjålet og havde nok i virkeligheden ikke regnet med at se den igen, men næste morgen kom han igen ud i sin indkørsel, hvor hans bil var parkeret tilbage på sin plads. I bilen lå et brev samt 30 dollars.

I brevet stod der;

Hej,

Jeg er så ked af, at jeg har stjålet din bil. Jeg sendte min veninde afsted med nøglerne til min bil for at hente den i 7802 SE Woodstock, og så kom hun retur med din bil.

Jeg så det ikke før i morges, hvor jeg sagde “det er ikke min bil”.

Jeg har lagt penge til benzin, og jeg undskylder mange gange for det chok og den bekymring, jeg må have forårsaget.

Hvis du har brug for at snakke mere med mig, så hedder jeg ……… og mit nummer er …….

Du må virkelig virkelig undskylde fejltagelsen.

Sådan kan det ske

Der findes en ganske god forklaring på, hvordan det kan lade sig gøre. 

Veninden, der skulle hente bilen, har tilsyneladende haft svært ved at skelne mellem de to ensfarvede Subaru'er, og derfor har hun forsøgt sig frem med den udleverede nøgle.

Problemet opstår, fordi ældre Subaru’ers låsemekanismer har ganske høje tolerancer, hvilket gør det muligt at bruge andre Subaru-nøgler i de forkerte biler, så det er altså ikke helt umuligt, at den udsendte veninde har handlet i god tro, da hun satte sig bag rattet på den røde Subaru, som pludselig forsvandt fra indkørslen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...