Subaru vil være vildere

WRX-koncept vist på biludstillingen i New York er endnu et par år væk

5. april 2013 af Mikkel Thomsager

Siden Subaru introducerede WRX STi-modellen som en selvstændig model - altså uden Impreza-navnet - har Subarus lommeracer mistet popularitet. Efter at Impreza modellen blev afløst af XV-modellen sidste år, udgik WRX-begrebet af Subarus program, men nu er der angiveligt en helt ny selvstændig model på vej. Den nye WRX bliver således ikke en variant af Impreza eller XV, men en selvstændig model. Konceptet til en nye bil blev vist på biludstillingen i New York den forgangne uge.

WRX Concept deler visse træk med den succesfulde coupé BRZ. Men konceptet har et 4-dørs karrosseri, og det låner også elementer fra hedengangne WRX-modeller. Det gælder kraftige skærmudbygninger ved forhjulene, et stort luftindtag i kølerhjelmen og enorme afgangsrør.

Modsat den baghjulstrukne BRZ bliver den nye WRX helt sikkert en 4-hjulstrækker, men motoren bliver givet vis hentet fra BRZ, blot med tilføjelse af en turbo, som burde garantere en effekt i nærheden af 300 hk. Det er endnu kun et koncept, og på udstillingen var det ikke muligt at se kabinen, så den nye WRX er endnu et par væk.

© bilmagasinet.dk

© bilmagasinet.dk

© bilmagasinet.dk

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...