Subaru Forester 2019 bagfra kørende
2019 Subaru Forester© A. Hansen

Helt ny Subaru Forester – som i gamle dage

Subaru præsenterer den nye Forester – som ligner forgængeren. Her får du Mikkel Thomsagers første indtryk af firehjulstrækkeren med mildhybrid-system

29. april 2019 af Mikkel Thomsager
Subaru Forester 2019 forfra
2019 Subaru Forester© A. Hansen

Hvor er vi?

Subaru har henlagt den nordeuropæiske præsentation af den nye Subaru Forester til Amager. Testbilerne var dog produceret til de kinesiske marked, så displaygrafik, kort og fere andre detaljer fremstod på kinesisk. Teknisk se er bilerne dog identiske med dem, der kommer til Danmark.

Hvad er det for en bil?

Den nye Forester er 5. generation i modelserien. Det er teknisk set en helt ny bil, der bygger videre på den grundlæggende teknik, som Subaru lancerede med de mindre modeller, XV og Impreza.

Første indtryk: Her er den nye Subaru Impreza

Subaru Forrester 2019 kabine brunt læder
2019 Subaru Forester© A. Hansen

Hvem er konkurrenterne?

Subaru kalder Forester en SUV, men i både størrelse og type har den en niche, hvor ingen biler matcher den direkte. Startprisen på 489.900 kr. placerer den også i en klasse for sig.

Den ligner en høj stationcar, men har permanent firehjulstræk og angiveligt pæne offroad-egenskaber. Automatgear af CVT-typen (trinløst milliongear) er standard, og der er kun én motorvariant, som er den kendte 2,0-liters boxerbenzinmotor nu tilført traditionel hybrid-teknologi.

Umiddelbart ligner Mitsubishi Outlander en konkurrent. Det er dog en opladningshybrid, og prisen starter ved 349.995 kr. Forester kan ikke lades op med kabel. 

Nissan Xtrail ligner en anden konkurrent. Med 4WD starter den ved 413.970 kr. Honda CR-V fås med 4WD og det samme automatgear som Forester til 481.000 kr. 

Endelig kan man også argumentere for, at Subaru shopper ind i den dyre SUV-klasse, hvorved Volvo XC60 bliver en konkurrent. Den starter ved 650.980 kr. 

Hvornår kommer den til Danmark?

Den nye Forester kommer til Danmark til december.

Hvordan kører den?

Det får du at vide i et kommende nummer af Bil Magasinet!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...