Subaru koncept elbil le mans racer
© Subaru

Sindssygt nyt koncept kommer derfra, hvor du mindst forventer det

En elektrisk baneracer med gigantiske vinger og Le Mans-fornemmelser stammer fra den hæderkronede rally-fabrikant, Subaru

19. januar 2022 af Frederik Hauschildt

Mød Subaru STI E-RA

Det årlige Tokyo Auto Salon tvinger tuningsafdelingerne fra hver af de japanske fabrikanter til at tænke ud af boksen, og i år har det resulteret i noget vildt og uventet fra rallylegenden, Subaru: En koncept-racer med vinger så store som flyttekasser.

Navnet på den nye Subaru er STI E-RA. STI står for Subaru Technica Internationale, og er Subaru's in-house tuningmærke - tænk AMG, men i Japan. E betyder, at den er elektrisk, og de sidste to bogstaver plejer at denotere, at bilen er bygget som udgangspunkt for racerhold - den tidligere BRZ kom i en lignende variant.

Subaru koncept elbil le mans racer
© Subaru

Ingen detaljer endnu

Subaru har ikke endnu afsløret, hvor hurtigt det funktionelle koncept kan køre, men ét er sikkert: Biler i den klasse skuffer sjældent, når det kommer til performance. Sidste år debuterede Porsche deres Mission R-konceptbil i LA, og tilbage i 2018 debuterede VW deres voldsomme ID.R-racer, der savede en række Pikes Peak-rekorder midt over.

Den elektriske udvikling fra Subaru foregår i tæt samarbejde med Toyota. Mærkets elektriske Solterra er en SUV, der er udviklet i samarbejde med Toyota, men det ser ud som om, at STI E-RA er udviklet udelukkende i Gunma, hvor Subaru har hovedsæde.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...